Blomhållare

2315blomhållare
Såg ni Trädgårdstisdag i går? Här hemma är det ett av de få program som jag och maken tittar på aktivt tillsammans, så tisdagar klockan åtta har blivit en trevlig stund här hemma under våren. Vi sitter och hummar i samma takt till Tareq Taylors recept som enligt oss ofta är overkill på hög nivå :). Maken skrattade även åt Pernilla Månssons konstaterande att “vaser kan man inte ha för många av” medan han gav mig en menande blick. Förstår inte alls vad han menar. Host. Jag fick inspiration att ta fram de blomhållare som jag köpt på loppis under våren. Äldre generationer använde dem för blomsterarrangemang i tjusiga uppsättningar i skålar. Jag gjorde en lite mer modest variant med sommarens första hundkex. Hållaren står på ett mässingsfat från Svenskt Tenn som jag använder till krukor, men här går det naturligtvis att ta precis vad som helst bara man kan fylla upp med lite vatten till stjälkarna som sticks i. Här valde jag att lyfta fram blomhållaren för jag tycker att de är vackra, men man kan även ha dem i krukor och vaser dolt. Jag fick definitivt mersmak och kommer att prova fler saker framöver. Framförallt känns det som en fin variant att ta tillvara enstaka blommor som solitärer när man inte gör en större bukett.

signature

2 comments

  1. Kul, kul och vackert! Kul för att jag bloggade om min “nya” gula stjälkhållar-skönhet häromdagen. Jag lyckades alltså komma före Pernilla, Malin och dubbel-Taylor – och dig! – med någon enstaka dag bara. Kul, som sagt. Visst är det roligt att de kommer till användning – på olika sätt – igen?

    Och aldrig har jag väl sett ett litet hundkex komma så mycket till sin rätt som här hos dig, W!

    /helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *