Inspirationscollage: Grön läshörna

3715grönkojaVeckans inspirationscollage bjuder på en grön läshörna. September är den första månaden på ett tag när blickarna åter vänds inåt, efter att ha varit inriktade på utemiljön. Jag längtar efter att fixa, dona och bygga kokong igen. I dag slår jag mig ner i den generösa fåtöljen i kojan och läser en god bok med tekoppen inom räckhåll. Jag tänker att vi nog får se björkens intåg i våra bostäder igen med IKEA:s Björknäs och att detta kanske skall bli hösten då jag lyckas driva upp en egen liten ek. Det gröna hoppet lever – alltid.

Fåtölj/Mio, bord/Norrgavel, lampa Tolomeo/Artemide, matta/IKEA, pläd/Toarp Säteri och kuddar William Morris Willow och Stensöta/Svenskt Tenn. Affisch Jonna Fransson/Le Kiosk, ljusstake/Mikaela Willers, tekopp Gröna Anna/Rörstrand och ekollonglas/Svenskt Tenn. Detalj med läderhandtag Björknäs Vitrinskåp/IKEA.  Tapeten är Josef Franks Klöverblad.

signature

6 comments

    1. Ja, Mikaela Willers är en favorit sedan länge. Jag tycker mycket om hennes formspråk och har själv några ljusstakar, krukor och fat här hemma. Kram W

  1. Angående det där med små ekar… Jag vet inte vilken strategi du använt dig av, men själv försökte jag i ett par säsonger tills jag kom på tricket: att ta in ekollon som redan fått en grodd på sig ute. Nu lyckas jag varje gång. Och man kan göra samma med kastanjer, tills man har en liten skog i fönsterkarmen eller på soffbordet:-)

    1. Annika – just ja! Tack för påminnelsen. Jag har gjort en mental notering om det där med groddarna, men inte testat. Nu får jag komma till skott – en liten skog vill man ju ha :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *