Tänker på: Jaget i bloggen

Jag surfade runt lite i helgen och uppdaterade mig i bloggflödet. Jag hamnade bland annat hos Sara på Little Mix Fix It och hennes post Vart tog mitt oborstade inre vägen?  Sara hade läst denna artikel How to write a killer About me page for your blog. I relation till den reflekterar Sara över hur hon själv framstår på sin blogg. Så intressant och så tankeväckande. Enligt artikeln gör jag kardinalfelet nummer ett i min egen presentation. Jag tar fasta på “random facts” om mig själv presenterade på ett lite charmigt sätt. Mina blodapelsiner, lördagsförmiddagar och innergårdar skall möjligen krydda en introduktion, inte utgöra den. Nu vet jag inte om den där artikeln om en proffsig presentationssida är grunden i allt, men jag fick mig en rejäl tankeställare och började tänka mycket på jaget i bloggen i samklang med utvecklingsplaner framöver. Lite så här då om jag följer i spåren.

Jag tänker mig att vi på sikt får någon slags relation, du och jag. Att du återvänder hit för att du känner att här finner du något läsvärt, något du kanske inte har sett förut och något utvalt. Du får förströelse till en kopp te med iPaden i soffan eller kanske en snabb uppdatering med telefonen på tunnelbanan. Du vet att en av mina grundtankar med det jag presenterar är att det skall vara en W-vinkel på allt och du tycker att det ligger ett värde i att ta del av det. Du uppskattar att du inte bara får en kanal till de senaste pressutskicken och sådant som man ser på många andra ställen, utan du upplever att det jag skriver om är något som jag känner mycket för. Du känner att det jag visar genomsyras av passion för gestaltning i olika former, vare sig det gäller blomsteruppsättningar, skapande av stilleben, skrivandet av en bokrecension eller ett tjusigt modecollage. Du känner mig som en estet, som en väktare av det vackra i världen och som någon som ofta väljer att se de detaljer som skänker glädje även om det finns svärta och smärta bakom. Du som har läst länge har varit med mig i småbarnsår, livskris och detox. Du respekterar mig och vet mina gränser, även om jag kan tänka mig att du saknar att få lite mer av vem jag är och var jag är numera.

Jag tror att du uppskattar att jag har ett brett anslag och skriver om det mesta som inspirerar mig, även om det är fokus på inredning och säsonger. Du tycker om att få tips och att bli guidad när det gäller vitt skilda ämnen som polotröjor, glasbrukens framtid, tv-serier och nyttiga recept. Du känner mig som en som förespråkar kvalité, hållbarhet, klassisk stil och som är säsongsmänniska ut i fingerspetsarna. Du suckar säkert ibland åt att jag har stenkoll på Svenskt Tenn:s sortiment och mina referenser till Håkan Hellström, liksom du nog det senaste året blivit lite förvånad över att jag spenderar så mycket tid på loppisar. Men det är samtidigt det fina med dig och mig. Jag tror att du tillåter mig att utvecklas, för kärnan i vad som är W finns alltid där.

Jag tror att du som typisk läsare är i gruppen 35-50 år. Du är kvinna med lite mer tid till dina egna intressen. Jag tror att du vill bli guidad och inspirerad när det gäller livsstil, att du gärna vill ha konkreta köptips ibland, men att du är smart nog att fatta dina egna beslut. Jag tror att du hämtar din inspiration från många ställen och att det du uppskattar med bloggar är den personliga avsändaren. Jag tror inte att du vänder dig till mig för att lägga ett karbonpapper på hur jag inreder och köpa exakt en sådan lampa som jag har, utan jag tror att du mer är intresserad av det kreativa i processen, säsongsinredning och att man kan förvandla med små medel. Jag tror att du skulle bli himla förvånad om jag började snickra, men att jag sätter upp en storblommig tapet är du med på. Jag tror att du tycker om att läsa det jag skriver, att mina texter är av vikt och att du inte bara tittar på mina bilder. Jag tror också att du finns där utanför den där åldersboxen. Att du tilltalas av det jag presenterar, även om vi inte är i samma fas i livet. Jag tror att du tycker att det finns en stringens och en tydlighet i det jag kommunicerar här.

Jag tror att jag kan erbjuda dig en varierad sida, där en av lockelserna ligger i att du inte riktigt vet vad nästa bloggpost skall handla om. Jag tror att du uppskattar det oväntade, samtidigt som du tycker om att vissa inslag är återkommande som exempelvis Fredagssvepet. Jag tror att du efter att ha läst inne hos mig lämnar med en känsla av att vara uppdaterad, inspirerad och ibland ha fått något nytt att reflektera över. Du har inte riktigt tiden att själv hålla koll på allt, utan uppskattar att få en ingång av mig. Ibland sätter du på en sång på Spotify som jag har länkat till, ibland klickar du in dig till en kudde, kanske plockar du upp en kastanj på vägen hem och lägger fram den på bordet och tycker att hösten är lite härlig ändå. Ibland hinner du inte läsa mina långa inlägg när jag far fram i tankebanan, andra gånger stannar du längre. Jag vill alltid att du skall känna att det är jag som är avsändaren, att allt filtreras och är utvalt av mig personligen.

Känner du igen dig – eller är jag helt ute och cyklar?! Nu har jag skapat ett gyllene tillfälle för lite feedback och önskningar framåt. Ta gärna chansen. Jag skulle tycka att det vore så roligt att få höra.

Hoppas att just du får en fin inledning på veckan!

signature

41 comments

 1. Jag känner igen dig, och mig, till 100%! Men så har jag också läst och följt dig i en sådan herrans massa år!
  Tack och bock för dessa, jag hoppas på många fler!
  /Susanne

 2. Det är helt spot- on när det gäller mig i vart fall. Tack W för att du är så bra och reflekterande med en kvalitativ yta i ditt skrivande på bloggen. Du är en stor inspiration! Hoppas vi ses på en IGträff snart igen/Kram Eva aka evajb71 🙂

 3. Du har full koll! Inget mer att önska än att du fortsätter, och det oväntade dyker ju upp då och då. SÅ allt är i sin ordning 🙂 Jag har hängt med dig, så gott som, från start och du är fortfarande en av mina främsta bloggfavoriter!

 4. Visst känner jag igen mig, jag hälsar på hos dig med min tekopp i handen och min pudel springande runt benen. Beundrar dina tapeter och kreativitet, tittar ut i trädgården en stund och sjunker sen ner i soffan för att få höra lite vad du har att berätta idag.

 5. Det mesta stämmer – men en sak till. Ibland är det en vemodig ton i hur du skriver som slår an något i mig. Jag hade en depression för några år sen då jag började läsa bloggen, och jag tänker ibland att du kanske också haft en. Vet inte riktigt vad det är, kanske det där sårbara känslosamma, intrycket av att du lever ett liv – som du är nöjd med – men också drömmer om hur det skulle kunna ha blivit annorlunda för dig, och bloggen är fönstret mot världen. Ber om ursäkt för mina rena spekulationer. Men har länge tänkt berätta att jag uppskattar detta 🙂

  1. Det där vemodet har jag också funderat över. Och jag tycker så mycket om det. Man översköljs lätt av “underbar grillkväll” “fantastisk dag på stranden” och så vidare, men du, Weronica, ger en så lugn och skön känsla. En känsla av att allt kan vara bra även om man inte måste försöka skapa en wow-känsla, kärlek i det lilla på något sätt.
   Kan inte riktigt sätta bättre ord på känslan än att du ger mig lugn, att man inte måste sträva mot stordåd, att det är okej att vara nöjd med vad man är och vad man har.
   Tack för det!

 6. Åh, så mitt i prick! Jag har följt dig en lång tid utan att komma mig för att kommentera. Lite har det känts pinsamt att först nu ge sig tillkänna men nu kunde jag inte låta bli! Jag tänker att vi är både lika och olika men någonting i det du skriver gör att jag tittar in här regelbundet och tycker om det jag ser och läser.

 7. Ja, stämmer bra på mig som läsare! Men, jag blir lite nyfiken på vem du är, egentligen. Vem som är bakom det här som är så proffsig presenterat.
  I alla fall, tack för din estetik och allt vackert du delar och som jag uppskattar.
  Hälsn
  Karin

 8. Så mitt i prick Weronica! Jag känner igen mig precis! Jag saknade ditt svep så i fredags och tyckte det var väldigt tyst här i helgen, så du har skämt bort oss också med dina proffsiga fina inlägg som är, som du själv skriver, filtrerade av dig. Jag tycker så mycket om dem!

  Jag har följt dig i många år, minns inte riktigt hur många, men tror inte jag var med om de “riktiga” småbarnsåren. Jag minns den fina lägenheten ni bodde i innan ni flyttade till huset. En sak som jag tycker du lyckats väldigt väl med är lite klyschigt att du är personlig men inte privat. Det är med stor sannolikhet en genomtänkt strategi, det är ju ändå en öppen blogg det handlar om, men jag slås ibland av tanken att jag vill se människan där bakom lite mer. Du skriver så vackert, och vemodigt många gånger, och jag längtar faktiskt efter mer av själva W! 🙂

  Om jag får ta chansen att komma med lite fler önskningar så är det din trädgård! Jag har kommit att sakna dina urfina trädgårdsinlägg med bilder från din egen trädgård, det är alldeles för sällan nu för tiden… Vill se dina rabatter! Jag har hämtat mycket inpiration från dig när jag blev med trädgård och har flera bilder från dig på Pinterest 🙂

  Jag älskar verkligen din blogg och känslan i den. Jag kommer att fortsätta vara en trogen läsare så länge som vi får följa med på din resa! Tack Weronica!

 9. Här kommer en till som ger sig tillkänna som trogen “länge-läsare” men “aldrig-kommenterare”. Kände att jag nu bara måste säga hur mycket jag uppskattar dina inlägg som alltid håller otroligt god kvalitet och som vanligt har du full koll i detta inlägg, tycker att det stämmer otroligt väl. Få andra bloggar ger mig mer begär som din, och speciellt fredagssvepen kan jag nästan lite maniskt klicka mig in här för att se det blivit upplagt. Så kort och gott; Heja dig!

 10. Så fint och så exakt du skriver. Många bloggar har kommit och gått i mitt liv men din är den som jag följt allra längst. Har ibland funderat över varför det är så och kommit fram till att det finns en sådan värme i allt du skriver, vare sig det är ett köptips eller något mer personligt. Du är aldrig dömande. Är själv i den där åldern där funderingar på de större sammanhangen får ta mer plats och att då ha en yta som din blogg med stort och smått att spegla sig i är guld värd. Tycker mycket om dina längre tankeutvecklingar. Fortsätt så! <3

 11. Precis så. Tycker så mycket om hur du skriver. Har varit här i många år. Fyller snart 52 och från Göteborg. Såg Håkan live på Bikmässan 🙂

 12. Alltså så här; en så lång och genomgenomtänkt (jo, det måste vara två genom när det är skrivet på ett så här gediget och eftertänksamt sätt) text kräver en längre reflektion av mig än jag har tid med nu, men jag ska göra en spontan snabbreflektion i alla fall.

  Först en något kritiskare tanke: Ditt sätt att använda ordet kvalité kan ibland oroa mig. Kvalitets-begreppet kan lätt uppfattas elitistiskt å ena sidan och något urvattat å andra. Själv är jag försiktig med att använda den typen av subjektiva, värdeladdade ord utan att tydligt markera att det är jag själv som tycker att något är riktigt, riktigt bra. Eller att något fått superhöga betyg i ett proffsigt test hos Råd & Rön eller så.

  Annars är jag såklart beredd att använda ordet kvalité om din blogg anyday!

  Många andra tankar kämpar i mitt bakhuvud just nu, men de måste stanna där på grund av tidsbrist. Återkommer säkert och läser igenom det hela en gång till.

  Jo, förresten, en sak till: Tänk inte så mycket på “programförklaringar”, bara gör. Jag försöker själv att ständigt återkomma till metoden att stoppa in lite av mig själv i nästan varje text/inlägg jag gör, och tänker då att läsaren själv – med tidens gång – skall klara av att dra linjerna mellan prickarna, om du förstår hur jag menar. Eller att “fill in the blanks”, som de säger. Våga lita på dina läsare!

  Och lita på mig när jag säger att du är allt bra du, kära W!

  /helena

  1. Kvalitet kan vara både subjektivt och objektivt. Att hävda att en viss musikgenre har högre kvalitet än en annan andas elitism och snobbism. Material och föremål går emellertid att jämföra. Det är till exempel inte elitism att konstatera att ett par skor av ett visst material och ett visst tillverkningssätt håller mycket längre och bättre än ett annat par som inte tillverkats med samma omsorg.

 13. Jag stämmer bra in på den typiska läsaren, och som du vet har jag hängt med och läst din fina sida länge.
  Jag har nästan ett behov av att klicka in mig här hos dig dagligen, och få en dos av dina fint formulerade texter om det som är både aktuellt,dina tankar kring saker och ting, tips och så dina härliga svep som nästan är ett måste för mig!

  Fortsätt på din väg Weronica…jag följer dig mer än gärna!

  kram och fin fortsatt tisdag!
  tina

 14. Du prickade precis rätt! Jag har läst dig i flera år nu, älskar fredagssvepet och din personliga tolkning av mode och inredning. Men jag gillar särskilt – precis som du skriver, att bloggen kan handla om nästan precis vad som helst, men alltid med din personliga tuch.

 15. Det stämmer så fantastiskt bra med den uppfattning jag har om dig och din blogg. Har läst den i flera år och det är så väldigt kul och välgjort hela tiden. Gillar verkligen din ton, både i bilder, texter och ditt urval vad du lyfter fram. Tack för all inspiration, och ljuvliga saker, trevliga texter och fina bilder:-) Kram till dig och tack!

 16. Jag älskar att läsa din blogg och jag har gjort det länge (ända sedan lägenhetstiden). Det jag gillar mest är hur du behandlar språket. Det finns så mycket slarv på internet, men dina texter är alltid vackra och välformulerade. Fortsätt precis så här med en salig blandning, men alltid med skönhet och tänkvärda saker i fokus.
  //Johanna

 17. Otroligt träffsäkert! Har följt dig många år nu men skriver aldrig, får skärpa mig. Älskar dina texter och känslan på din blogg. Tack!

 18. Med undantag för att jag är under 35 och småbarnsmamma med ytterst lite tid för egna intressen, så stämmer beskrivningen mycket väl. Jag älskar dina vackra foton! Alltid välkomponerade och inspirerande. Din blogg är den enda inredningsblogg jag känner till som vågar hålla en rakt igenom egen stil. Den sticker ut bland övriga populära inredningsbloggar som alla känns stöpta i samma form och oftast visar väldigt snarlika produkter. Som loppisentusiast måste jag också säga att jag blir vansinnigt inspirerad av alla dina loppisfynd!

  Tack för en rakt igenom välskriven och indpirerande blogg!

 19. När jag började läsa ditt inlägg blev jag lite orolig – “ska hon nu ändra stilen?”, “blir detta ännu en struntblogg?” – men kanske det var onödigt.

  Jag tycker om din stil. Du skriver vackert, lite gammalmodigt. Där finns en känsla av tidlöshet och vemodighet i dina texter. Och du lyckas vara personlig men håller ändå ett avstånd, inte låter oss läsare komma för nära. Det tycker jag är fint.
  Visst tycker jag om dina bilder också men det är mest för texter jag återkommer hit var och varannan dag. Jaa, texter och modekollage 🙂 Som sagt, jag tycker om din stil.

 20. Åh. jag älskar detta! Du vet, när man läser något hos någon, inspireras (tack för länk!) och utvecklar det till något ännu bättre! Ditt inlägg fick mig att vilja gå tillbaka till mitt inlägg och brodera ut det. Att re-write, att göra ännu bättre. Men istället ska jag stoppa känslan i ryggsäcken och lagra den till nästa tillfälle då den marinerats lite till. Tack för att du utmanar mig, inte för att det är en tävling – utan för att det är essansen i bloggandet och ibland livet, att överträffa sig själv.

 21. Känner mig väldigt träffad av det du skrev! Fortsätt i din anda det är intressant att följa dig och att du utvecklas och tar nya vägar gör bara din blogg mer intressant. Precis som livet. Vore det för förutsägbart så Blir det snabbt trist.

  Tack för det jobb du lägger ner här! Jag kommer att fortsätta att följa dig! Du är grym!

  /Elin

 22. Hej weronica, vi har ju träffats i verkliga livet, så du vet ju att det stämmer ganska bra in. Jag gillar variationsrikedomen och dina reflektioner. För mig är det både bild och text. Visst är det mycket inredning men också vardagstankar och säsongsskiftningar, precis som du skriver….

  Ser att jag missat en hel del. mycket “to catch up”

 23. Tycker om både svep, din variation och språket. Dessutom är jag förtjust i att du numera blivit en loppisfantast.

  Din trogna läsare
  // Lissen

 24. Klockren beskrivning av mitt förhållande till dig W! Vill också att du ska veta att du ofta förgyller mina dagar med dina blogginlägg, jag har alltid något att se fram emot!
  / Hanna

 25. Känner absolut igen mig trots mina 26 år, Du har verkligen känsla. Tack för en inlägg som lämnar avtryck!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *