Fredagssvepet 45/15

Vi går mot den andra helgen i november. Jag stod och höll i några snittamaryllis i går, men lade tillbaka dem. Så långt hade jag tydligen inte nått i min Adventsförväntan. Men lökar är jag mer än redo för och hoppas finna några fina sorter i helgen som får stå på tillväxt på fönsterbrädan. Håll till godo med veckans svep!
4515fredagDe klassiska korgarna från Korbo – vi har bland annat en som vedkorg – lanseras nu i mässing och koppar. De är vackra även i varmare metaller och eftersom formspråket består i den enkla designen tycker jag även om dessa.

4515fredag3Även här syns en klassisk form som gärna får skina lite mer än endast över juldagarna. Stjärnor är vinterpynt tycker jag som i ljusstaken Super Star från Indiska.

4515fredag4Jag tänker fortfarande mycket på knutblusar men har inte investerat i någon ännu. Den här bilden med nu utsåld blus från Other Stories fina kollektion Wintergarden inspirerar.

Jodå, visst blev det en del serie-tittande när jag låg för ankar. Jag brukar alltid titta ikapp något som jag missat och denna gång blev det Fargo, efter att ha påmints av denna artikel i DN. HBO har både filmen från nittiotalet och hela säsong ett. Nu rullar säsong två med bland annat Kirsten Dunst i en av rollerna i Minnesota på randen till åttiotalet. Scenografin följs med skräckblandad förtjusning, liksom den stundtals tämligen brutala kriminalgåtan. Kolla in Kirsten Dunst outfit ovan. Obetalbar underbar.

Den här typen av bilder på make-up har jag alltid varit svag för. Om rougets ädla konst – rosa såklart – hos Net A Porters The Edit.

4515fredag8

Hurra för alla pappor. Fars dag på söndag.

4515fredag2Vid en liten överblick av årets pynt – nästa vecka får vi bland annat se Artilleriets och Svenskt Tenns jul – fastnade ögat på dessa Ledlysande änglar från Watt & Veke. Trenden med ljus som inte behöver passas fortsätter.

4515fredag1En ny variant på kashmir från H&M premium – prisvärt och klassiskt. Tur för mig att jag inte suktade efter ett enda Balmain-ting för de verkar ha försvunnit snabbare än blixten.

4515fredag6

Seinabo Sey & Jill Johnson

På onsdag är det säsongspremiär för Jills Veranda.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

5 comments

 1. Har redan investerat i ett par av ljusstakarna från Indiska. Tack för ett fint svep! Skön och avkopplande helg önskar jag dig Weronica 🙂

 2. Köpte häromdagen ett precis likadant änglaljus på Ica Kvantum för 39:90!
  Made in China står det under.
  Hade inte sett Watt o Wekes innan.
  Kram Titti

 3. Tack för ännu en fenomenal lista, för tipset om Fargo och för länken 🙂
  Angående Balmin-kollektionen så var den alldeles för bling bling’ig för min stil för mycket fest och för lite vardag 🙂

  Kramar & Kärlek

  A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *