Days & Weekends: Månadens lista – december

Med några dagar kvar av året samlar jag mig för min version av Johanna Bradfords månadslista för december. Johanna har en ny fin blogg här. Kika in om ni inte har gjort det. Håll till godo med listan.

OUTFIT

5315listaI dag på staden blev jag med lång paljettklänning som jag tänker mig till nyårsafton. Jag behöver lite glamour för tillfället och tror att detta realisationsköp kan erbjuda just precis det.

ORD

5315lista2

VINTAGE

5315lista3Bland decembers loppisköp hjärtar jag den pampiga tennvasen lite extra. Den har fått bära amaryllisar sedan jag köpte den. Nu tänker jag mig några ståtliga franska tulpaner som kan hänga tjusigt där. Jag har haft boken Modernt Svenskt Tenn på önskelistan länge och nu har jag slagit till på den. Boken erbjuder mycket intressant kring tennet som material och är bläddervacker, liksom tjusig i högen med sitt skimrande omslag.

BLOMMOR

5315lista1Ranunkeltiden är här. Det är något alldeles speciellt med denna spröda blomma.

KLASSIKER

Bloomsburygruppen med systrarna Woolf i spetsen är i fokus i serien Life in squares vars första avsnitt sändes förra veckan. På onsdag är det dags för del två. Jag har tagit fram denna bok ur hyllan och påminns om denna film, för att inte tala om Woolfs böcker som jag läser om då och då.

MOOD

En av mina favoriter all time när det gäller nyårsstämning. Denna version av Auld Lang Syne med Mairi Campbell och Dave Francis är fantastisk.

DETALJ

5315lista5Bara en äkta nörd kan förstå hur man kan hetsa upp sig över en häftapparat. Som en skulptur och en hommage till hela skrivbordskulturen.

PÅ ÖNSKELISTAN

5315lista6Doftljus är inte alls min grej. Jag hade en sejour med naturliga oljor och dofter under min detox för några år sedan, men annars har jag inte alls följt med i trenden med designade ljus. Grand Hotel är senast i raden att skapa begärligt i genren. Ljuset bryr jag mig föga om enligt ovan, men asken är helt bedårande för en förpackningsnörd som tillbringade sin bröllopsnatt på nämnda hotell. Så om någon vill elda på och sedan sälja asken till mig – hit me :).

INSPIRATION

5315lista8Jag bläddrar tillbaka lite i bloggen och hamnar på detta inlägg. Cirkeln är sluten. Nu blickar jag åter mot de blanka bladen när ljuset så sakteliga återvänder till oss och man funderar över vad 2016 kommer att bära med sig.

XOXO

At last, lady Edith ♡

Januari – vi ses snart!

4 comments

  1. God Fortsättning Weronica!
    Hoppas att julen var fin och att det som återstår av 2015 fortsätter in ett fantastiskt 2016.
    Vi gifte oss på Grand Hotel 2010 så där har vi något gemensamt, ett härligt hotell när man vill unna sig extra lyx och doftljuset med det fina locket är mycket tjusigt.

    Kram

    Inredningshjälpen/Anette

Leave a Reply

Your email address will not be published.