Mål & Mening

116blogg

Denna Trettondag fortsätter jag i tankespåren från i går kring att skriva om mål och planer för bloggen. Jag fastnade hos storbloggaren Decor 8 – Will Blogs Survive 2016 ? Holly Becker skriver kring sina bloggmål för året. Jag tar till mig mycket av det som skrivs, framförallt kloka tankar om vad som är kärnan i det hela. Ibland tror jag att man som bloggare överskattar vikten av att analysera det man gör och på så vis lägger krut på fel saker. Jag vet att jag gör det periodvis. Bara gör är ett livsråd så gott som något, men inte alldeles enkelt att leva efter. När andra bloggare frågar om synpunkter brukar jag alltid skriva – fortsätt bara som du gör. Om man följer en blogg och tycker om den, så vill man ha det man får helt enkelt. Sedan är det alltid så att vissa inlägg tilltalar mer än andra, men helheten består. Det är den personliga avsändaren som är styrkan. No one is you, and that is your power. Har jag glömt bort det självklara? Ja, kanske är det så.

116bukettSäsongsmöte i denna knalliga bukett bland tulpaner, amaryllis och hyacinter.

116blogg1

Holly Becker talar om trenden att bli mer selektiv när det gäller sociala media. Jag känner samma tendens. När det finns så mycket att välja på i bruset, känns det ännu viktigare att välja kvalité och något som verkligen talar till en. Där gäller det som bloggare att träffa rätt och hålla uppe intresset hos kräsna konsumenter – W-fanan högt med andra ord.

Let us all remember WHY we started blogging, and consider what you can bring, but also consider that people love YOU and what YOU are doing and saying. And they want more of that. More of YOU. What you REALLY love, what you are doing, what makes you tick. 

Jag fortsätter bland mina pilar i anteckningsböckerna med hopp om att navigera med mål och mening under 2016. Mer konkret än så blir det nog inte hos mig här på bloggen, men peppen känns. Framåt.

signature

5 comments

 1. Kloka och tänkvärda ord. Ibland stirrar man sig blind på det som man befinner sig i just nu och kan varken få grepp om det som en gång var eller vart man är på väg.
  Mitt mål inför 2016 är att försöka bli lite “duktigare” överlag och utmana mig själv med sådant som jag tycker känns lite skrämmande.
  Vi får se hur det går och med mig i bagaget har jag min mormors visdoms ord “Så länge man alltid gör sitt allra bästa så har man gjort så mycket som man kan, just nu”

  Stor kram

  Anette

 2. Fortsätt du som du gör 🙂 älskar dina vackra bilder och blommor och det är alltid hög kvalitet i din blogg.

 3. Tack W, jag läste Decor8s kloka tankar kring framtiden som bloggare. Tack för tipset. Jag älskar ju din blogg just för att den är som den är. Dina tankar och bilder i kombination. Det inspirerar mig. Jag tror att jag fastnade för just de orden i decor8 krönikan. Att det handlar om att visa vad jag drivs av, fångar och intresserar mig just nu och varför. Och att vara nöjd med det jag åstadkommit, inte tänka vart jag ska. Svårt svårt.

  Önskar dig en trevlig kväll

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *