Personligt, varmt & ombonat

Jo, det är väl precis det som behövs när det råder isande kyla utanför. Ett av mina favoritreportage i den aktuella tidskriftshögen kommer från Gods & Gårdar/Nr 1 2016. Jag dras alltid till denna typ av miljöer med mustiga färger, mycket textilier, stoppade möbler, stilleben, mönstermöten och blandningen mellan gammalt och nytt. Ett bord för drinkar klarar jag mig dock utmärkt utan.

116reportageVi är långt ifrån alla som bor i en stor våning från 1880-talet på Östermalm, men inspirationen är i vanlig ordning fri. Här tycker jag man ser ett strålande exempel på hur många intryck ändå samverkar till en helhet. I rummet samsas mönster från en orientalisk matta, en antik väggtapet med landskapsmotiv, böljande fågel och fauna, klassiskt zebramönster samt ränder och rutor. Det är inte helt enkelt att få ihop allt detta – det kan tyckas omöjligt och kräver en säker hand – men det är inspirerande och lärorikt att se hur väl de mer grafiska mönstren samspelar med de mer utsmyckade.

116reportage1Med hopp om att få se mer sådant här detta år!

signature

4 comments

 1. Hej!

  Tack för en genomhärlig blogg! Jag bor själv i Linköping och blir så nyfiken på var du gör alla fina fynd?! Det kan såklart också få förbli en loppistas hemlighet 🙂

  Efter att ha suktat efter tapeten i dryga tio år så undrar jag även var man hittar brickan med min favorit-färg-combo av Manuel Canovas?

  Trevlig helg!
  /Anna

  1. Anna – tack snälla för dina fina ord som värmer gott här i snöyran. Jag går framförallt på Myrorna och Stadsmissionen i city och gör lördagsturer till Hjärta till Hjärta och Erikshjälpen. Jag kan inte säga att det kryllar av fynd här i staden, men om man är ihärdig så dyker det upp guldkorn. Brickan har jag köpt på Engelska Tapetmagasinet i Göteborg. Ett rum tapetserat med den vore inte helt fel nej. Fin helg till dig!

 2. God fortsättning Weronica, ja jag kan inte annat än att hålla med dig om att det är härligt med de mustiga färgerna och de ombonade känslan med lager på lager av historia och utvalda föremål. Jag tycker också väldigt mycket om det. Här hemma är julen utstädad och det gapar tomt överallt. Jag skulle verkligen behöva några ytterligare finheter att dekorera med här hemma 😉

  Trevlig helg

  1. Tack fina Anncha för input på fredagssvep och fina ord! Jag kan tänka mig att detta hem även faller dig i smaken. Och ja, lite fler dekorationer är väl aldrig fel :). Fin helg till dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *