Triss i mässing

116mässingenÄven om jag skrev om kalla metaller tidigare i veckan, så klappar mitt hjärta i vanlig ordning för mässingen. Dagens loppistur resulterade i en rejäl omgång med putsmedel. Jag tycker i och för sig att mässing med patina är riktigt vackert, men det här gyllene trisset var i riktigt dåligt skick. Två klassiker från Skultuna och allra gladast blev jag över den fagra stjärnan från Ystad Metall för tjugo kronor. Även om vi skall packa ner gran och pynt nu i helgen, så får nog den här skimra lite längre. Stjärnglans kan man aldrig få för mycket av. Fin lördag till er!

17 comments

  1. Jag antar att gräset alltid är grönare på andra sidan när det gäller loppis :). Jag känner själv flera som fyndar så fint i Stockholm – utbudet verkar vara ett annat, men konkurrensen med kanske. Jag finns i Linköping.

 1. Wow, det kallar jag loppisfynd! Får jag fråga, apropå mässing – hur hanterar du dina mässingskrukor, med tanke på väta? Jag fick en hortus i julklapp och vill gärna hålla den fin 🙂 god fortsättning och tack för all inspiration!

  1. Jag är inte som min mamma som noga torkar och har innerkrukor i sina mässingskrukor. Man kan säga att jag väljer mina strider när det gäller att putsa :). De blir påverkade av vatten och jord – mig stör det inte så mycket – annars är det bara att skydda och putsa. Tack för fina ord och vilken bra julklapp du fick!

 2. Kan du inte visa förening efterbild någon gång när du putsat upp något loppisfynd, så man ser vad man typ kan leta efter och vad fet är som verkligen döljer sig i ett kap? Skulle vara väldigt kul! Jag är inte alls nån hejare på det där ännu och du är en stor förebild. Hur länge tar det att putsa upp ett föremål i riktigt dåligt skick? Med vad putsar du (medel, duk..?) och går verkligen allt att putsa upp så fint som de ovan? Trevlig kväll!

   1. Jennifer – absolut, det kan jag göra. Jag har flera oputsade ljusstakar ståendes :). Jag tänker alltid att det blir nog bra med lite puts och blir det det inte så har tänker jag patina. Mässing finns det rätt så gott om på loppisar, även om priserna har gått upp med trenden. Jag återkommer i frågan. Tack för fina ord!

 3. Fantastiskt vilka fina fynd! Stjärnan var verkligen superfin. Blir alltid så sugen att springa på loppis och “sakleta” när jag ser alla dina fina fynd!

  1. Visst är det roligt att inspirera varandra när det gäller sakleteri – hoppas att du kommer iväg på en rolig jakt snart!

Leave a Reply

Your email address will not be published.