Want Wear Need Read Januari – 16

216wwnr4NEED Jag har ännu inte köpt en väggkalender för det nya året, så kanske är det idé att jag slår till på den här vackra av Toril Baekmark/Nordic Design Collective.

216wwnrWEAR Jodå, inser att det är ett bra tag tills det är ballerinasäsong – och så skall det också vara – men i modet är all inspiration för kommande säsong. Vagabond ger lite glimtar av sin nya kollektion. Ayden – så fin du är. Allt går i cirklar som bekant . Efter att skorna har varit lågt skurna så att tårna gärna siktas, är det nu dags för höga skärningar.

216wwnr3WANT Jag har tidigare talat om broschens återkomst. I går publicerade Ann-Charlotte på bloggen Stiliga Hem ett sådant fint inlägg om sin julklapp som inspirerar i genren med flott av Wiwen Nilsson. Själv har jag önskat mig den klassiska Daisy-broschen från Georg Jensen i evigheter.

216wwnr1READ Jag brukar flagga för Albert Bonniers klassikersläpp här på bloggen. Dels vurmar jag för klassiker som genre, dels tycker jag att det är roligt med omslagsdesign och formgivning som jag tycker man håller högt i denna serie. I vår är det dags för oss anglofiler att gnugga händerna – bland annat genom Kazuo Ishiguros Återstoden av dagen. Konstnären Jon Holm står bakom omslagen som är originaloljemålningar med inspiration från böckerna. Definitivt i en läshörna nära mig när de finns att köpa.

6 comments

    1. EXAKT vad jag också tänkte när jag såg bilden:) Det är ju helt uppenbart! Så frågan är var den riktiga omslagsinspirationen kommer ifrån;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.