Vintage: Grafiskt

416tavlaJag tar mig an en ny kategori här på bloggen så här i slutet av januari. Jag tänker mig att lyfta vintageföremål framförallt hemma hos mig, men kanske även hos andra. Jag lägger ingen annan innebörd i vintage än att det är saker som varit med förut och så tycker jag om ordet, även om jag nog mest använder loppis i vardagslag. Det är mycket möjligt att det blir en del inlägg på lördagar, eftersom det är min loppisdag då jag tar mig runt på några stamställen. I dag blev det en hög med antiktidningar och en tavla. Jag köper sällan tavlor – vet egentligen inte varför det känns som ett mycket större beslut än annat pynt – men i dag blev det ett grafiskt tryck. Sven Frödin är konstnären. Redan i affären såg jag just detta sammanhang för den. Jag tänker för det mesta så på loppisar – var skall den här saken finna sin plats där hemma?

416tavla1Jodå, ni befinner er fortfarande på min blogg, även om ni är vana att se betydligt mer färg och mönster än så här hos mig. Vasen Mantello av Pia Törnell köpte jag på Myrorna i somras och det var lite som om den väntat på detta. Jag tycker om hur de skulpturala formerna i vasen tas upp i tavlan tillsammans med den strama Bestlitelampan. Det bästa med att köpa tavlor på loppis är att de är inramade och klara – bara att ställa fram. Spegelglas gör något med rummet på en gång med reflektioner och skuggor som uppstår.

Med eller utan sakleteri – hoppas er lördag är fin!

signature

8 comments

 1. Du är sannerligen en mästare på att finna fina fynd Weronica! Även jag har haft en sakletarlördag och kom hem med lite smått och gott 🙂 Trevlig helg!

 2. Vilken fin tavla! Vad duktig du är på att finna fina saker på dina rundor.
  Jag brukar också ta mig en tur på lördagar och har fyndat flera tavlor och precis som du skriver är dom ju redan klara och allt. Det roliga med loppis är ju att man ofta inte betalar så mycket så ångrar man sig eller tröttnar är det ju bara att lämna tillbaks det igen så någon annan kan köpa och pengarna går till något gott ändamål.
  Kram Monica

  1. Visst är det så. Monica. Det är det fina med vintagecykeln. Jag handlar mycket i välgörenhetsbutiker och det känns gott att veta att mycket av överskottet går till något bra ändamål.

 3. Tänk vad mycket fint du hittar! Du kanske snart får en konkurrent på loppisarna i Linköping! Vilka guldkorn!
  Ha en fin helg! kram Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *