Fredagssvepet 4/16

416fredagVi går mot den sista helgen i januari. Innan dess tar vi väl ett traditionellt fredagssvep?! Håll till godo med veckans version. Även om jag dras till det tomma ytorna och det lite vilsamma uttrycket denna tid på året, så exploderar tanken allt som oftast i färg inspirationsmässigt. För mig är det omöjligt att inte dras till detta sprakande omslag i tidskriftshyllan.

416fredag5Liksom jag får feeling för denna färgställning i Marimekkos klassiska Unikko. Blommorna har fått vila lite för mitt öga. Det kändes som om de var överallt ett tag – viss överexponering månne? Men en klassiker är en klassiker och nu när jag ser dem, så känns det rätt i magen igen. Det skulle sannerligen bli en rejäl mönsterkrock i vårt sovrum om vi lade in de här sjuttiotalsdoftande lakanen, men det är ju sådant som jag tycker om.

416fredag2Jag får även en känsla för denna sidenblus från H&M. Den ser skenbart enkel och grafisk ut, men tittar man närmare så är den fylld med djur. Lagom crazy för en sådan som mig kanske.

416fredag6Spegelväggar har bubblat ett bra tag nu, kanske framförallt med solspegelns återkomstNu syns de på många ställen – gärna med små speglar i mix – här hos Tine K. Helst skall det vara en väl sammanvägd blandning – se ett tjusigt exempel med vintage här hos ett av mina favoritkonton på Instagram – Find by Flappergirl.

416fredag1Det är nog ingen högoddsare att den här lilla bambuspegeln från Indiska får flytta in hos många i liknande sammanhang. Den är himla fin.

416fredag4Det närmar sig trenchcoat-säsong. Här är en fin variant som snart finns hos Lindex.

416fredag7I går kom nyheten att svenskarna är bättre än någonsin på att handla ekomat – glädjande nyheter utan tvekan. Think Organic inspirerar i vanlig ordning fint kring miljövänlig och hållbar livsstil.Bild Think Organic.

416fredag8Den här stilen – a´la Brooklyn –  på blomarrangemang är utan tvivel de mest heta för tillfället. I dag har Blomsterstylisterna slagit upp sina portar som jag genom tips av Johanna Bradford följer på Instagram. Man kan beställa tjusiga blommor i olika storlekar och de vackra bilderna ger även inspiration till den egna inre floristen. Bilder Blomsterstylisterna.

416fredag3Klassisk Åttiotalsmusik tack till Deutchland 83.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *