Månadens lista – februari/16

Med några dagar kvar av februari samlar jag mig till min version av Johanna Bradfords månadslista. Nu har vi snart mars och vår framför oss. Håll till godo!

STIL

www.wetouch.dkmail@wetouch.dk+45 3920 2224Enkel enfärgad topp tillsammans med mönstrad kjol. Vacker inspiration från Helena Christensen/In Wear.

ORD

816månadenslista1VINTAGE

816månadenslista6Rotting känns mycket i ropet för tillfället. Det är ett klassiskt material, men syns nu mer än på länge. På bilden syns nytillverkad stol efter femtiotalsförlaga/Artilleriet, men här är det en bra idé att hålla ögonen öppna på loppisar och auktioner. Jag blev med ännu ett litet rottingbord denna månad och skulle gärna finna fler vackra ting i stilen.

BLOMMOR

816månadenslistaFebruari är tiden när en påse frö framkallar känslan av hoppfylld vår för min del. Tyska Mary Lennox lockar med färdigkomponerade blandningar med olika teman i vackra förpackningar. Jag inspireras av de vackra bilderna och tänker att detta är året då jag skall lyckas lite bättre med försådd. Tipstack till Florist Ulrik.

KLASSIKER

816månadenslista9Brittiska Haws gör de finaste av klassiska vattenkannor. Just den här lilla modellen är himla bra till just frösådd och sticklingar genom att den strilar ner vatten på ömtåliga små plantor. Fotografi: Gyllenhaks Byggnadsvård.

MOOD

816månadenslista2Från bloggen i början av mars 2012. Jag börjar känna samma känsla nu. Så där mellan säsonger. Alltid lite skört och skakigt. På staden i går. I strålande solsken. Lite för varma skor. Lite för varm jacka. Lite för grå. Lite för trött. För man blir sådär just i skarven. Allt känns dammigt, slitet och bedagat. Man vill ömsa skal för att komma i samklang med det nya. Och allt syns så mycket mera i sol. Jag kommer i kapp, det brukar jag göra.

DETALJ

816månadenslista8Duktiga keramikern Elin Lannsjö har gjort sitt fat med den vackra kanten i en limiterad upplaga med pastellig korall. Ja tack.

PÅ ÖNSKELISTAN

816månadenslista5Ett inslag sedan många år på min stående klassikerlista – Pia Törnells Arcus. Jag är svag för det skulpturala i ljusstaken.

INSPIRATION

816månadenslista4Dags att inspirera sig på museum igen. Just nu vill jag bland annat se utställningen Ljusets magi om frilutsmåleri från sent 1800-tal på Waldemarsudde.

XOXO

816månadenslista7Other Stories lockar med vår i Milan. Snart trenchcoat igen – och värmande vårsol. Grazie!

Mars – vi ses snart!

11 comments

  1. En lista att tycka om minsann! Jag tar alla dina ord och bilder till mig och tycker så mycket om att vimla runt här:) Fylld av inspiration från dig bland annat har jag minsann varsamt format en egen lista idag;)

    Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.