Fredagssvepet 10/16

1016fredag2Kanske är det den där ambivalenta skarven mellan det grå kalla och den begynnande knoppiga våren som gör att jag söker mig till de mer vilsamma uttrycken denna fredag. Hemmet sprakar med färgstarka påskliljor och fjädrar, medan jag själv inte riktigt är i fas mentalt. Men jag kommer i kapp, det gör jag. Vi går mot den andra helgen i mars och förhoppningsvis kan man få lite sol på näsan. Håll till godo med veckans svep. Jag börjar med Sandberg Tapeters nya kollektion Flora Sandbergica som innehåller fyra botaniska uttryck. Även om jag själv ofta faller för färgstarka stormönstrade tapeter, tycker jag om känslan i tapeten Henry av Johanna Vestlin. Bilderna är fint stylade av Sarah Widman.

1016fredag4Net A Porter ägnar ett helt nummer av sitt onlinemagasin åt trenden med bekvämt “jag-har-precis-gått-upp-ur-sängen” mode. Det handlar såklart inte om att gå ut i en urtvättad gammal t-shirt, utan i vanlig ordning kan tänkas att det ligger mycket möda i att se så där nonchalant naturlig ut. Franska skådespelerskan Clémence Poésy gör det med silkig bravur – och ett förmodat stort stylingteam bakom.

1016fredag1Mocka är stort även i vår med rådande 70-talstrend. Jag tycker om denna lilla clutch.

1016fredagIKEA lanserar nyheter på löpande band. I går på Instagram mindes jag en gammal katalog från företaget som fortfarande betyder mycket för mig. På den tiden var katalogen det stora som hände under året, men nu är det snarare alla kontinuerliga släpp som är i fokus. I april kommer bland annat pinnstolen Norraryd. Jag är även nyfiken på att se planeringsbordet Hindö i verkliga livet.

1016fredag6Det fanns en tid då jag tyckte att jag hade någorlunda koll på utbudet av TV-serier. Men nu är det svårt, för att inte säga omöjligt, även för en nörd av min kaliber. Jag har hört mycket gott om Billions med bland annat favoriten Damien Lewis. Det blir min nästa streaming.

1016fredag7Jag skrev om trycken från Atelier CPH redan i höstas. Nu finns de tillgängliga i Sverige hos Kvart Interiör. Jag tycker fortfarande om denna hyllning till strukturer hos textilier. Kanske dags att samla sig till en beställning.

1016fredag3Fin blus från Lindex.

1016fredag5Klassisk godisgömma från Georg Jensen. Vi går mot påsktider.

1016fredag8Jag hyllar en favorit som inträtt i de fyrtio med den vackraste sången.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *