En doftande vägg

1916luktärtorJa, rubriken syftar till vad jag hoppas blir resultatet av detta. Min odlingsplats börjar bli färdig – jag återkommer med bilder när det är något grönt där att visa – och nu är de första fröerna i jorden. Min sådd inomhus blev ett totalt misslyckande – inte ett enda kom upp – så luktärtorna försökte jag mig inte ens på. Här är de i vattenbad innan de direktplanterades. Jag blandade alla sorterna i en stor skål för att få till liv i den blommande väggen som jag ser framför mig vid ett stort armeringsnät. Jag har köpt fröer från Zetas och Impecta. Jag gillar tanken med kulturarvsväxter som funnits länge – Black Knight från 1898, Old Spice Janet Scott från 1903 och Mrs Collier från 1907. Och förhoppningsvis hemma hos mig senare i sommar. Gro nu små frön!

signature

6 comments

  1. Luktärter är to die for… Ingen sommar utan dem. Fina sorter du valt. Mrs Collier och Black Knight är favoriter. Kan varmt rekommendera Old times. En cremevit gammal sort som räknas till en av dem med starkast doft. Får dessutom långa klippvänliga stjälkar. I år provar jag på (det var länge sen sist..) de lågväxande. Mycket fina att ha i kruka eller låda.
    /Charlotte

    1. Tack för tips, Charlotte. Det tar jag med mig till nästa säsong med tanke på hur många frön jag redan har petat ner i år 🙂 De lågväxande tipsade jag en vän om i går – ska nog göra detsamma själv. Trevlig helg!

  2. Ljuvliga luktärter! Old Spice Janet Scott är underbar, hade den förra året och man kände doften på lång väg! Hoppas på bättre lycka nu då 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *