Fredagssvepet 19/16

1916fredagVi går mot Pingsthelgen som sedan den blev av med Annandagen inte känns så mycket. Jag tycker att det var illa att den dagen försvann, vän av såväl traditioner som storhelger som jag är. Håll till godo med veckans svep. Norrgavel har presenterat en rad nya bilder – se fler här. Jag tycker om företagets konsekventa inredningsstil med tillhörande hållbarhetstankar. Det är något med stilen som gör att den passar extra bra när det nalkas sommar.

1916fredag4Svenskt Tenn har börjat textillaminera sina brickor igen som förr. Länge var det ett tryck på brickorna som gjorde att alla i upplagan blev identiska, men nu är det riktigt tyg bakom. En av mina favoriter till sommaren som står här hemma är denna gröna. Brickor att bära ut fika på är essentiellt för årstiden i mitt fall.

1916fredag2Johanna Bradford fick gå på förhandsvisning av Artilleriets nya utställning – se alla bilder här. Den stilbildande Göteborgsbutiken firar fem år med att inreda en studio. I samband med detta har ett magasin tagits fram och några limiterade produkter. Den numera välkända karaffen Linné, som jag utsåg till klassiker på bloggen 2014, står där i fönstret och glimrar i smaragdgrönt. Jag som älskar denna nyans på glas sätter upp den på önskelistan. Jag hoppas kunna se utställningen när det blir Göteborg i juni. Min personliga smak är inte riktigt i samma linje med dessa dämpade miljöer, men det är utan tvivel att Artilleriet är ledande på att skapa vackra sammanhang för sina produkter.

1916fredag3Sommarklassiker i ekobomull som snart landar hos Lindex – i år med fagra gröna ränder.

1916fredag7Trädgårdsböcker finns det många av. Den här av André Strömqvist fick mina ögon att stanna framförallt på grund av omslag och layout som gjorts av Lotta Kühlhorn. Dessutom är jag svag för böcker som följer månaderna, årstidsälskare som jag är.

1916fredag1I soffan ligger den grå varianten av Ormbunke från Afroart. I butik har jag gått och klämt på den gröna. Kanske ett inköp till växthuset sedan?

1916fredag5På tal om växthus – jag funderar på att be en händig person i min närhet om hjälp med ett bord. Jag återkommer till det och inspireras av Pella Hedebys miljö för Livet Hemma/IKEA fotograferat av Sofi Sykfont.

1916fredag6Sommartjusig duk från Indiska – kanske till det där bordet i tanken till växthuset.

Avslutningsvis lite fredagspop med Veronica Maggio.

1916fredag8

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

8 comments

  1. Vilken härligt vårgrön lista du har har satt ihop denna veckan, så himla underbar, man blir glad bara genom att skola igenom.

    Önskar dig en fin helg, förhoppningsvis med sol!

    Kram

    Inredningshjälpen/Anette

  2. Tittade in på artilleriets studio idag. Platsen i sig var så fin med sina stora fönster, högt i tak och vackra golv. Förstod att dom annars har sitt kontor där, fotar produkter och packar det som säljs i webshopen. Finare kontorslokaler har jag nog aldrig sett…

  3. Tack för tipset om Lindexklänningen! Jag hade en liknande blåvitrandig med bredare ränder som dessvärre fick klorinfläckar på sig. Den här får bli den perfekta ersättningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *