Drömmen om ett växthus V: I väntans tider

Processed with VSCO with h3 presetJo, det börjar faktiskt närma sig. Det där växthusbygget. Jag går i väntans tider och samlar ting som jag tänker mig där. På loppisrundor tänker jag numera “det kan jag ha i växthuset”. Det fungerar möjligen ett tag till innan jag börjar fylla upp det. Några av de senaste i den genren är denna bricka med fin patina och den klassiska Upsala Ekeby-skålen. Kannan och bambunätet kommer från VIKTIGT/IKEA. Duken från Indiska har jag haft med här tidigare – när den nu finns på realisation slog jag till. Jag har även utökat min samling av redskap från Joseph Bentley sedan nyheten nådde mig att de lägger ner.

2416växthus1Jag var nära att bli med en gammal stege efter att ha sett denna vackra hos Lina Östling. Så tjusigt med patinerade lerkrukor där tänker jag – ett alternativ till klassisk pelargontrappa. Stegen jag tittade på var dock tämligen högt prissatt och jag är osäker på hur mycket plats den tar – kanske skall få huset på plats innan jag inreder det fullt ut… Jag sparar idén och tänker att gamla stegar finns det nog tillfälle att få tag på igen i så fall.

2416växthus2En till som går i väntans tider är Kristin. Jag följer i vanlig ordning hennes äventyr – en av mina favoritbloggar – men närstuderar såklart allt som rör deras kommande växthus. Den här bilden fick mig att fundera ett varv till på den uteplats som jag tänker mig framför vårt växthus. Jag har hela tiden tänkt mig en halvcirkel framför för att balansera upp den kantiga formen, men när jag ser dessa linjer – vi har pinnar med snöre på vår gräsmatta – tänker jag att det kanske ändå är bättre med en rektangulär utformning. Dörren in kommer att vara centralt placerad och om man skall få rum med en sittplats för soliga frukostar framför blir det nog lite snävt att köra cirkelform, eller? Kära bekymmer för tillfället, det är det.

4 comments

  1. Spännande! Jag följer er båda mot växthusdrömmen! Vill själv ha ett, men det ligger rätt långt ner på priolistan just nu. Så tills dess får jag njuta av andras drömmar! Och den där stegen är ju faktiskt användbar på fler ställen än i växthuset! 🙂

  2. Åh så härligt med “i väntans tider” följer både dig & Kristin, så härligt att se hur det blir hos er båda:)

  3. Mjuka former kan du ju skapa med växter sen! Jag tycker att det hade vart fint att ha uteplatsen i form en gång och som en berså. Följer med spänning ditt äventyr!

  4. Precis! Attans när jag kom ut och inspekterade idag och det lagts ett runt hörn ändå på den grusade uteplatsen…ghaaa… måste nog be de som hjälper oss med detta att göra om. hahaha… ska ta foton och uppdatera dig på vad som händer. Tack för fin inspiration här. kram till dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.