Fredagssvepet 22/16

2216fredag7Vi närmar oss den första helgen i juni med sommaren här. Först tar vi oss an ett fredagssvep. Håll till godo med veckans version. Emilia Clarke pryder framsidan på brittiska Harpers Bazaar – utan drakar – men väl med fladdrande orange volanger, sandiga fötter och den oändliga horisonten.

2216fredag2Det blir ingen vistelse på Gotland för oss i år. Det är inte utan att man redan börjar tänka på att nästa sommar är det nog dags igen. Svårt att hålla sig borta från ön längre tider. När man ser hela känslan så elegant förpackad som i huset på Hoburgsvägen till salu hos Fantastic Frank, blir längtan ännu mer påtaglig. Inspirationen är i vanlig ordning fri och jag tar med mig den till vårt kommande växthus som blir det stora sommarprojektet i år.

2216fredag1Rörstrand har släppt nya bilder – av Lotta Agaton och Petra Bindel – på klassikern Ostindia som vi äter på varendaste dag sedan många år. Jag har fortfarande svårt att svälja att i princip hela Rörstrands produktion ligger utomlands numera. Maria på Husligheter har gjort ett fint reportage om fabriken och dess historia här.

2216fredag3På min sommarönskelista – klassiska Bramble av William Morris hos Östermalms Textilateljé.

2216fredagSvenskt Tenn firar in sommaren med glasservering och en ny utställning Windows. I galleriet har utomhusliknande miljöer fått ta form. Ett självklart stopp för mig när vägarna bär i riktning mot Stockholm.

2216fredag4I veckan skrev jag om böcker och att jag börjar bygga min hög av läsning inför sommaren. Läsaren Johanna påminde mig om att det har kommit en nyöversättning av Jane Austens klassiker Förnuft och känsla. Jag har svårt att tänka mig någon bättre följeslagare i skuggan en eftermiddag på innergården.

2216fredag6I modet ligger allt fokus på hösten nu när snart vår- och sommaren hänger på realisationsgalgarna. Säsongerna är ur spel i den världen sedan länge. Även om det naturligtvis är fullt påslag på sommaren, tycker jag att det rent inspirationsmässigt är roligt att blicka framåt och även ta upp toner redan nu. Jag gillar färgkombinationerna i den här bilden från Dagmar Prefall.

2216fredag5Jag är inte riktigt där än, men alldeles snart är det dags för detta möte mellan trädgårdsblommor igen. Svårslaget helt enkelt.

2216fredag8Jag skall till Göteborg i helgen. En sommarweekend med hotell, god mat och stad. Och så Håkan då. Ja, ni vet ju. Hur betagen jag blev, hur musiken kom att sammanlänkas med mig och hur jag liksom lyftes undan livskrisens fasor så att jag till slut kom ut lite gladare på andra sidan. En symbol för något så mycket större, ett ljus och ett hopp. Att jag nu skall få fira livet på plats en gång till känns faktiskt hur mäktigt som helst. För jag vet. Att allt det bästa inte hänt än.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

4 comments

  1. Så fint svep, och såå roligt att få se Håkan spela på Ullevi igen! Jag var där sist men missar denna gången. Njut 🙂

    Trevlig helg!

  2. Vilken klass det är på din blogg Absolut bäst stil!! Stilrent och vackert varvat med toppen bra bok/musik tips! Önskar dig en härlig helg i Göteborg Kram Rita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *