Sommarweekend i Göteborg

Processed with VSCO with f2 presetVilken fantastisk weekend jag begåvades med i Göteborg. Tack livet. Vi gjorde samma sak vid konserten 2014 och det är en sådan speciell känsla att vara i Håkanland dessa dagar. Musiken hörs överallt och hela staden pulserar fram. Även vädergudarna bar sjömanskostym, vilket gjorde att allt sågs och upplevdes i sommarljus. Nu kan du få mig så lätt har väl aldrig passat så fint.

2316göteborg1En välkomstbukett på hotellrummet helt i min smak. Ljuva piontider.

Processed with VSCO with h3 presetHuvudsyftet med resan var inte att gå i affärer, utan mer att äta gott och koppla av. Stegen bar ändå till några ställen som jag ville besöka. Artilleriets köksavdelning var fin. De är sannerligen oerhört duktiga på att skapa scenografiska miljöer som säljer in det goda livet.

Processed with VSCO with f2 presetEfter att ha frågat om vägen några gånger fann jag även omskrivna Artilleriet Studio. Den stilbildande butiken firar fem år genom att visa upp en inredd våning. Lokalen är fantastisk med välbevarade detaljer, ljusinsläpp som inte är att leka med och takhöjd att bli lite avundsjuk på. Hela stället är fotogeniskt och konceptet är genomfört in i minsta detalj vilket man måste beundra. Jag blir inte minst inspirerad av allt det gröna. Det här är dock tämligen långt från min egen stil och “unga-trendiga-storstadsmänniskor-barometern” slår onekligen i taket när det gäller hela Artilleriet. Jag rekommenderar ändå ett besök här såklart, om inte annat för en pulsmätare på tidsandan i Kinfolk-land.

Processed with VSCO with f2 presetEn rostant som jag känner mig onekligen mer hemma här i Trädgårdsföreningens Rosarium. Här är blomningen i full gång och det är en ren njutning att gå runt och känna dofterna strömma mot en. Parken myllrade av människor dessa dagar, men det går alltid att finna en liten plats att sitta ned på. Jag var även inne i det vackra Palmhuset förstås.

Processed with VSCO with f2 presetVi bodde på Hotell Bellora omgivna av vajade palmblad. Det var, inte helt oväntat, mycket högt tryck på hotellet dessa dagar. Det är en tämligen ung publik med hög ljudnivå – inget hotell att ta in på för lugn och ro på tu man hand kanske en helg som detta. Vi hade det bra på den sjunde våningen. Hotellet skall vara känt för sina frukostar. Det förstår jag – fina råvaror framförallt gällande bröd, charkuterier och frukt – men även här märktes det av att hotellet var fullbelagt med långa väntetider och mycket som tog slut. Så här blir det såklart en exceptionell helg som denna.

Processed with VSCO with f2 presetFör det var ju det här som jag och drygt 140 000 andra väntade på. Vi hade biljetter till den andra konserten på söndagen. Och Håkan. Kära Håkan. Jag blev så glad att du sjöng Aprilhimlen för mig. Det här var något utöver det vanliga.

Processed with VSCO with f2 presetInnan vi åkte hem hann vi med en utflykt till, men den återkommer jag till. För nu avslutar jag med den påtagliga känslan att det är nu som det börjar. Tvärs genom ett bedövande vackert landskap med vajande lupiner och fält av hundkex. Hela sommaren ligger framför oss som ett pärlband. Din tid kommer. Min tid kommer. Vår tid kommer.

5 comments

  1. Vilken härlig helg! Så inspirerande att läsa, och lite “hjärtskärande” samtidigt eftersom jag missade Håkan denna gång. En liten dos Håkan har jag fått däremot via alla fina bilder och filmklipp från konserten som rullat förbi i sociala medier.

    Ha en fin vecka!

  2. Ser fram emot inlägget om den andra utflykten, för jag anar att det var den som syntes på instagram? Försöker övertala min familj helg efter helg att vi skall åka dit men gehöret är skralt…

Leave a Reply

Your email address will not be published.