Ett av de finaste hemmen i år

4116larkstadenNej – jag pratar inte, som de flesta andra inredningsbloggare, om Lotta Agatons hem som finns i aktuellt nummer av Residence. Agatons hem är förvisso fotogeniskt och nämnt reportage är vackert rent visuellt. I vanlig ordning tycks hon slå an samtliga strängar när det gäller det som känns i framkant och som vi kommer se mycket av framöver. Men jag känner mig inte hemma där, annat än i respekt för en genomförd stil som förmedlas på ett tjusigt sätt. Det är istället reportage som det lekfulla townhuset i Lärkstaden som får mitt hjärta att klappa.

4116larkstaden1Sedan jag först såg det i Sköna Hems tionde nummer för året, har jag bläddrat genom sidorna många gånger. Istället för det monokroma är det här blandningen som står i fokus. Det är många designklassiker, nytt och gammalt och framförallt mixat med en säker fingertoppskänsla. Jag faller som en fura, eftersom det även i mångt och mycket är min egen inredningsstil och filosofi.

4116larkstaden2Det här är en klassisk stil med mycket detaljer, textilier, mönster och färg. Det syns att det är ett hem som består av ting som man samlat på sig över tid. På ett sätt kanske det är befriande att byta garderob även i hemmet då och då, men själv har jag svårt för tanken att göra hela makeovers där mycket av det man har byts ut. Ibland uppstår behovet naturligtvis – saker och ting slits – men årsringar är vackra i grunden och ger karaktär och hemkänsla.

Inspiration de lux för mina ögon – hela reportaget finns nu att titta på här. Fotografi: Pernilla Hed Av: Charlotte Pettersson 

signature

7 comments

 1. Touché! Håller helt med dig. Bortsett från att det kan vara makalöst snyggt rent visuellt får den typen av totala make overs dessutom den lilla miljökämpen i mig att sparka bakut. Det känns helt enkelt inte riktigt okej att tillåta sig själv alltför mycket slit och släng i detta tidevarv, varken kläd- eller inredningsmässigt. Därför blir jag mest imponerad och inspirerad av sådana som du, Frida och Pella som lyckas vara er stil trogen och nöjer er med att addera enstaka tidsmarkörer. Bra jobbat – och vilket vansinnigt snyggt hem!

 2. Åh vad jag gillar townhouset i Lärkstan – DET vet du!Hemmet är i en helt annan liga jämfört med det mesta man ser på nätet och läser om i tidningar.
  Och det här med att byta ut halva hela sitt bohag nu och då; är det inte liiite förlegat? Varför måste alla efterapare vara så himla ängsliga och byta ut sina prylar från 2006? Jag måste upprepa mitt favoritcitat som jag snott från en annan kommentar en gång i tiden:
  “Lyxkonsumtion är bara för ytliga stackare. Jag tackar min goda smak för att jag inte behöver byta ut möbler, kläder och andra ting så ofta. “

 3. Kan bara instämma. Skulle känna mig så grå så grå att gå runt och leva i allt det grå.. inte ens en sommardag skulle få hemmet att lysa i allt det grå.
  Nej, heja dig som litar på ditt hjärta och din intuition !
  Snyggt !
  MVH Petra i Kalmar ♥

 4. Håller med! Älskar färgen, stilen, det klassiska, lekfullheten, ja allt med denna inredning! Men å andra sidan, vad skulle inte se snyggt ut i ett townhouse i lärkstan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *