Jonathan Adler på loppis

jonatanadlervasDenna regntunga fredag var jag och sommarlovslediga barn inne på staden för lunch och lite realisationsspaning i klädbutiker. De gav upp ganska snart i blåsten, medan jag stannade en stund extra för en obligatorisk vintagesväng. Jag tänkte skriva ihop en liten loppisguide a`la W inför sommaren, men egentligen handlar det mesta om vad vännen Carina skrev om i går på Instagram – ihärdighet (man får vara beredd att gå tomhänt hem många gånger om), kunskap, en tränad falkblick och timing. Jag kan inte säga att det mer ekivoka uttrycket som är signatur för den amerikanske formgivaren Jonathan Adler är något som är min personliga favorit. Men en vas med relief fångade mitt öga i dag – och ett första tips – väg alltid föremålet i handen, känn på kvalitén och få en känsla. Jodå – någon hade uppenbarligen tröttnat på sin Belly vas och skänkt den. Jag är svag för skulpturala vaser och var inte sen att investera i den här för åttiofem riksdaler.

stillebenadlerMed detta sänker sig fredagsfriden i huset. Jag hoppas att ni alla får en fin helg!

signature

5 comments

  1. Du är ju helt fantastisk på att fynda! Verkligen roligt! Som du skriver är det ju en kombination av tålamod och tränat öga. Men var i hela friden hittar du dina fynd till så facila priser? Tror du har nämnt att det är i Linköping du bor, och här tycker jag att många välgörenhetsbutiker tar en aning överpris… Myrorna är ofta dyra, Återvinningen och Hjärta till hjärta likaså. Kupan är väl det ställe som har lägst priset men också magrast utbud… Jag har nog en del att lära av dig! Fortsatt trevlig sommar!

  2. Ännu ett fantastiskt fynd. Du har sannerligen öga för att hitta finheter på loppis. Ser fram emot kommande loppisguide!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *