Sweet pea

Det var nog den där korgen som fick mig i stämning. Och att ha blivit utnämnd till luktärtsdrottning av Åsa på At My Casa. Det epitetet vet jag inte om jag egentligen gjort mig förtjänt av, men kanske skall man bara bära kronor utan att ifrågasätta dem? Nåväl, jag samlar mig i alla fall till en beställning av de små hårda fröna som bär all ljuvlighet inom sig. Jag skrev ett samlingsinlägg om luktärter tidigare i år – finns här. Ordern gick till Skåne även denna gång. Det blev favoriter från i fjol, men även några nyheter – bland annat Nimbus som här ses hos Floret Flower.

Jag är så svag för de mörka, strimmiga sorterna av den söta ärtan – här Senator i luktärtstorn från förra sommaren.

Lite så här tänker jag – med inspiration från Floret. Almost Black, Nimbus och Senator blir min mix. Och så lite så här mer pastell i lila och blå toner med för mig nya Charlies Angel och Our Harry samt den vita klassikern Dorothy Eckfort. Två andra som hänger med från förra sommaren blir Heaven Scent och Piggy Sue i sköna softade nyanser av aprikos. Drottning eller ej – jag hoppas på en blomstrande sommar även i år!

7 comments

  1. Så vackert med luktärtor och förstår att du blir glad!
    Blev nyfiken på ordet epitet och försökte hitta en synonym för detta, men hittade inget och inget när man googlade ordet heller? Har faktiskt aldrig hört det förut!
    Med vänlig hälsning Monica

    1. Kul med en språkfråga, Monica :). Jag använder epitet som en beskrivande titel – typ luktärtsdrottningen Weronica. Det är en viss frihet i tolkningen – i klassisk diktning är epitet något som alltid förknippas med en person – typ sköna Helena. Visst är det fint med luktärter – ser fram emot årets säsong! Tack för din kommentar!

  2. Härligt! Har just beställt fröer med inspiration från dina luktärtstips. Ser fram emot våren och små spirande plantor på fönsterbänken. De blev så bra förra året 🙂

    1. Ja, så mycket härligt vi har framför oss, Karin! Det där första gröna spirande blir man alltid lite prillig av :).

Leave a Reply

Your email address will not be published.