Sommarblommor 2018

Den anländande marssolen fick mig att ta tag i beställningarna av fröer till sommaren. Allt känns försenat i år, men med solen kommer hoppet. Och skall detta bli säsongen då jag tar mig an och lyckas med försådd? Förra årets luktärtssuccé gör att jag känner mig lite mer på gång. Och om det inte fungerar, så tröstar jag mig med att jag har direktsått mina favoritsorter i ett antal år och jag har stått med ett blomsterhav ändå till slut. I buketten här syns två sommarklassiker hos mig – Rosenskäran Double Click Snowpuff och Minisolrosen Italian White. I år har jag även beställt de här lite mer rosatonade.

I sommar tänker jag mig lite blått i form av Jungfrun i det gröna och rosatoner i Praktvädden Salmon Queen (tack för tips, Jenny).

Och frågan är om jag skall få en aster-revansch efter ack så misslyckat försök 2016 med bland annat Chamois Turm. Jag fick inte upp en enda planta, så det kan ju inte gå sämre i alla fall – tänker mig ju sådana här fång – typ…

Favorit till buketter är Tandpetarsiljan. Och även om det inte är någon sommarblomma så tipsar jag om att sätta en Syrenhortensia i ett hörn av trädgården för att få ett hav av bollar under sensommaren. Jag har en Limelight som är otroligt blomvillig och skänker mycket material till buketter.

Med hopp om grön glädje!

Leave a Reply

Your email address will not be published.