Helgens hygge: Stunderna

Frida på Trendenser har en kategori som heter hygge sedan årsskiftet. Tanken är att uppmärksamma små saker som tillför mycket. Denna vecka citeras Ilse Crawford – “Make the ordinary extraordinary”. Jag vill tro att jag är ganska bra på just detta och att jag förmedlar den tonen här. Jag kanske inte alltid klär det i ord, utan det är nog mer av en livsfilosofi. När jag funderade på “hygge” i helgen slog det mig att förut var lördagsförmiddagarna min helgfavorit. Det är de för all del fortfarande, men numera innebär de inte att gå runt länge i pyjamas och sockar med stor tekanna utan nu är det loppisrundan som drar. Det är snarare söndagsmorgonen som har ersatt den känslan för mig. Ofta är jag först upp, tänder ljus och bläddrar i tidningar. I morse kom jag ihåg att slå på Stil i P 1 eftersom jag är nyfiken på att lära mig mer om Gilbert & George vars utställning öppnade på Moderna Museet i helgen. Ett riktigt bra avsnitt – rekommenderas! Och kanske ett nytt helg-hygge för mig då att få in som rutin att lyssna på Susanne Ljung på mina söndagsmorgnar. I dag fastnade jag i soffan som bilden visar med utflykter till tvättstugan och annat praktiskt. Takdropp utanför fönstret och en och annan solglimt. Det kändes som om vårvintern knackade på.

signature

6 comments

  1. Du är verkligen en riktig hygge-drottning i mina ögon och har alltid vart! Sade häromdagen till en bloggkompis och du, Weronica, är den jag har högst på min lista just nu av de bloggar jag uppskattar mest! Din blogg är så himla läsvärd helt enkelt! Just sayin! Kram!

  2. Hej
    Jag måste få fråga dig om det gröna fatet med en gaffel på.
    Jag har nämligen ett likadant här hemma, inropat på auktion för många år sedan. Kanske är mitt fat lite större.
    Vad vet du om fatet? Vem har formgett och vem har tillverkat?

    1. Det är en av mina favoritformgivare – Arthur Percy för Gefle Porslinsfabrik. Googla så får du se mycket vackert! Den här böljande bården är så fin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *