7 a week: Vårvinterns ankomst

Jag älskar äldre bilder från Svenskt Tenn och den här butiksinteriören från 1964 genom Lennart Nilssons lins är inget undantag. Jag är för alltid insnärjd i denna myllrande värld som har varit min främsta inspirationskälla sedan mitt inredningsintresse vaknade. När jag i helgen fick min stil benämnd som hållbar Svenskt Tenn-stil – ja då tar jag det som en stor komplimang.

Visst är det väl en rutig duk där på Strandvägen och i vår syns sannerligen en renässans för det klassiska mönstret. Estrid Ericson och Margit Thorén komponerade Gripsholmsrutan på 1940-talet efter original från 1700-talet. För tillfället trycks den i grönt och grått. Det är en inte alltför stor utmaning att finna rutor på loppis, men man vill ju helst springa på den där fina kvaliteten som dukats fram på kafferepsborden en gång i tiden. Den här bilden av @lindasofiaring sammanfattar det hela fint. Och som jag har pratat mig varm om det rustika bruna 70-talsporslinet. Arabias Ruska skäns bort här hos mig.

Jag rensar och organiserar för fullt för tillfället och hamnar i äldre magasin som jag sparat. Det här är en av mina favoriter när det gäller köksbilder. Serveringsskåp är så vackra och om det är något jag saknar från vår tjugotalslägenhet i staden så är det dessa! Denna gång klickade jag mig vidare till Johannas Pinterest och där låg bilden från Gods och Gårdar. Så mycket fina saker i det skåpet som karaffer och Gunnar Anders äpplen från Lindshammar. Ett loppismål att finna ett sådant någon gång!

London, rustik teservis med kex, underbar fönstersmyg och knalliga påskliljor – @jo_rodgers

Sofia Wood skall göra en kokbok. Jag köper nästan inga böcker i genren längre, efter att ha gjort en grundlig detox, men den här blir jag mycket nyfiken på. Jag gillar tanken med enkelhet, rena ingredienser och kvalitet i maten. Flera recept är standard hos oss – bland annat pastan med svartkål.

Om man gillar att ligga trendmässigt i framkant när det gäller loppis är @gustavsloppisfynd ett säkert kort. Gustav Broströms förmåga att finna vackra skulpturer vintage är stor och hans stilleben inspirerar alltid.

Jag förespråkar alltid att man skall hålla utkik efter klassiker på bokrealisationerna. Nu finns exempelvis Evelyn Waughs En förlorad värld som kom i nyöversättning 2015. Den förtjänar att läsas om alla dagar i veckan!

Väl mött nya veckan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.