Bara vackra ting: Mina loppisfynd i mitten av februari

Vårvintern strålar på här hos mig. Jag öppnar upp tältet ute i växthuset. När solen är framme blir det riktigt varmt i glashuset och det är nu som det egentligen känns som häftigast att ha det. Så i dag plockar jag med loppisfynden här ute. Mitt i februari har jag funnit sådant som jag framförallt tänker mig i denna miljö. Jag har en lite annan stil här ute bland betong och olivträd, så Signe Persson Melins föremål trivs lite extra bra här. Jag samlar på vaserna i serien Boda Blom som Persson Melin gjorde på 70-talet för Boda Glasbruk tillsammans med Ulla Molin. När man finner med både insats och etikett kvar, utan nagg på kanten är lyckan stor [30kr]. Melins Kvadrat-serie även den för Boda har jag till allt möjligt här ute, bland annat till förvaring av snören. Jag köper helst från tidig produktion med tyngre glas och puntelmärke i botten [30kr]. Under alla mina år på loppisar har jag aldrig sett Persson Melins kruka för Steninge. Jag blev mycket glad när det helt plötsligt stod en [20kr] till mig!

Tove Admans aluminiumljusstakar [60kr] var alldeles täckta med stearin och stod med illröda ljus på bordet i veckan. Nu är de i sitt rätta element! Jag köpte även en enklare terracotta-kruka från Upsala Ekebys senare produktion [5kr]. Ibland har jag lust att ge upp krukavdelningarna då det mest är massproducerat skräp, men så glimmar det till någon gång och då återfår man kraften.

Dagens läsning till tekannan blir Residence andra nummer från 2000. Jag minns tydligt när tidningen lanserades. Den var avantgarde för mig då, även om jag köpte varje nummer – svältfödd på inredningsinspiration som man var i ett tidevarv utan allt det som finns i dag. Nu uppskattar jag den mer! Vassa fotografer, ett eget bildspråk och texter som håller. För tillfället finner jag mer inspiration i äldre tidningar än det som finns på marknaden nu. Så alltid en titt på tidningsavdelningen vintage!

Med hopp om sol till er alla!

3 comments

  1. Vilken loppislycka! Jag är inne i en period när jag inte hittar någonting alls nu. Måste ändra strategi tror jag eller hitta nya loppisar!

  2. Så fina saker! Jag blir så inspirerad av dina bilder, sen verkar du ha helt fantastiska “loppisar” där du bor. Eller så har jag inte tränat upp mina ögon för fynd än?

  3. Fint! Har en sådan kruka, men i lite mindre modell, kvarlämnad i huset av gamla ägarna. Är väldigt glad över det 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.