Bukett i regn

Dropparna från himmelen gör att trädgården andas ut en stund. Klorofyllet fyller doftsinnet när jag går runt i mina skor som aldrig är vitare än precis i detta nu. Det är den första dagen i maj. Jag sätter ihop ett arrangemang i min tennskål som jag köpte vintage för någon månad sedan. Den här typen av skålar finns det verkligen ett överflöd av. Just den här är en GAB från trettiotalet med dekor av fiskar. Tricket är i vanlig ordning hönsnät. Gör en boll av nätet som blommorna sedan sticks ned i. I dag är det mest grönt med kvistar av svarta vinbär, syrén och humle tillsammans med blad av daggkåpa. Det som blommar är de dubbla tulpanerna, pärlhyacinterna och en av mina stora favoriter – narcissen Thalia som doftar helt ljuvligt. I kväll blir det nog inneliv med filt runt benen och en stor kanna te. Om ni inte har sett filmen Sameblod rekommenderar jag den varmt. Den finns på SVT Play i tjugo dagar till. Den är så stark om identitet, hur vi formas av vårt ursprung och en saga om att finna sin egen väg. Sköna maj välkommen.

4 comments

  1. Hej Weronica, har nog följt din blogg i fem år och skulle härmed vilja tacka för en underbart unik sådan! Älskar att du lyssnar mer inåt än utåt, för det märks så tydligt i ditt sätt att skriva och visa bilder. Nu till en liten undran, vad är det för växt som har så fina veckade blad?

    1. Vilka fina ord, Lena! Så fint du skriver – jag tar till mig att lyssna inåt. Det var väl formulerat och träffande. Jag har fotograferat vid vår avenbokhäck, så det är nyutsprungna blad av den. De är så härligt gröna och fyllda av klorofyll i detta nu. Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.