Rabarber I: Paj

De första rabarberna är verkligen något extra. Primörer överhuvudtaget tillhör vårens höjdpunkter. Jag avnjöt våra rabarber i en av Elisabeth Johanssons skapelser från favoriten Smulpajer. Johansson gör de bästa av böcker och kommer till hösten med en godisbok. Den må införlivas i samlingen här hemma. Nu till rabarberpajen. Detta blev så gott!

rabarberpaj-copy.jpg

* Värm ugnen till 175 grader. Riv mandelmassan grovt och skär smöret i tärningar. Blanda samman ingredienserna till en grynig massa. Tryck ut hälften av massan i en pajform. Grädda i ugnen ca 8 minuter. Ta ut formen ur ugnen.* Skär rabarbern i bitar. Lägg i en bunke och pudra över potatismjöl och socker. Blanda. Lägg blandningen i pajskalet. Strö över resten av smulorna. Grädda i ca 25-30 minuter.*Blanda alla ingredienserna till vaniljkrämen utom vaniljsockret i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Låt ej koka. Låt krämen svalna och rör i vaniljsockret.* Njut! 

Min vaniljkräm serveras i en kanna från Ostindia.

8 comments

  1. Hej!Är uppväxt med Ostindias servis till fint, och älskar att äta från den. Vaniljkrämen passar perfekt i kannan, så gott! Har precis som du delat med mig av recept idag, snabbmat vid idétorka. Kika gärna in! Kram Hanna

  2. Åh jag är verklien en pajfantast och denna variant har jag inte provat.KUL!! Ett nytt smarrigt recept.;) Det spara jag på direkten och ska införskaffa lite färska rabarber från landet så fort som möjligt.Mumma!!!

  3. Gillar normalt inte rabarberpaj, men det där lät ju hur gott som helst! Älskar ju mandelmassa så det måste testas! Tack för tipset 😀

  4. Åh wow! Gick genast in och satte godisboken på bevakning hos adlibris. TACK för tipset! Vilken bok! Jag går igång direkt! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.