Välkommen juli

När vädret gjort ett brutalt omkast med just nu elva grader och regn här hos mig kan det väl passa att förlora sig i lite mer förhoppningar om juli. Månaden får ta emot så mycket förväntan om det ljuva sommarlivet – allt skall liksom maximeras just nu. Jag är ändå ganska bra på att omfamna det som är. Regniga dagar med bokläsning och tittandes på brittiska deckare på TV har sina förtjänster de med. Men visst är det något alldeles speciellt med ljuset som silas genom trädkronor för att få till den där perfekta svalkan och skuggan. Det är min favoritkänsla på sommaren.

Växthusliv såklart. Jag älskar mitt glashus alla säsonger. Heta sommardagar går det att sitta där tidig morgon och sen kväll, men den känslan som blir efter en riktigt varm dag när mörkret sänker sig där inne. Ack, ack… Växthuset är även miljön runt och där sitter jag för det mesta under sommaren. Nu har även vårt äppelträd växt till sig, så där finns just den där vandrande skuggan varma sommardagar.

Jag har blivit en badkruka, men förra sommaren badade jag faktiskt en hel del. Det får bli ambitionen även i år. Annars trivs jag även på stranden i skuggan med tilltugg, hatt och en god bok. Noveller är fina att ha med sig. De är lagom att läsa i när mycket annat pågår runt om. I år har jag ingen sommarhög med böcker som jag brukar ha. Jag läser lite planlöst. Böcker jag hittar på loppis, böcker jag läser om, böcker från biblioteket och böcker som jag inte ännu läst från egna bokhyllan.

Det blir en vecka i Skåne även i går. Jag tänkte återkomma i veckan med utflyktsmål som jag rekommenderar och sådant jag vill åka på i år med förhoppning att även få tips från er som har Skånekoll. Även i år reser vi med vän och hund dock utan dotter för första gången. Barnen börjar bli stora.

Förra årets stora hit var iste som jag gjorde enligt detta. Uppfriskande och gott att ha i kylen. Jag hoppas även som sagt på inspiration till att laga mycket god mat.

Utflykter hör sommaren till. Ta en titt på vad som är aktuellt när det gäller utställningar och evenemang. Jag hoppas på många här i närområdet. Jag vill bland annat åka till Ellen Keys Strand igen. Här bild från Tjolöholm där vi var sommaren 2017. Så fint där.

Loppis såklart! Här finns min stora loppisguide och här är den jag skrev förra veckan om kläder och loppis.

Juli är min månad då jag fyller år. Förra året gjorde jag mig denna överdådiga bukett. Trädgården gör en rik denna årstid och nu siktar jag de första dahliaknopparna. Snart är det dags för riktigt fyrverkeri!

Varmt välkommen juli!

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *