Februari tar sin början

Februari tar sin början med ljuset som letar sig in i alla skrymslen och skoningslöst visar vinterns kranka blekhet. Jag väljer att fira genom att bjuda in lite sommarkänsla till sovrummet. Förra veckan fyndade jag två karmstolar och den ena har hamnat i denna hörna. Det är så fint med kombinationen björk och rotting. Stolarna har skänkt mycket inspiration och inredningsglädje. För att förstärka det lätta och luftiga tog jag fram ett Rox & Fix-kuddfodral, en loppisfyndad Dali-tavla och en tickingrandig lampskärm från nittiotalets R.O.O.M. Den sitter på en lampfot från Upsala Ekeby. Palmgrensväskan och Panamahatten väntar på varmare tider. De små Beswick-hundarna köpte jag i helgen. Och döm om min förvåning då jag fann en snödroppe här hos mig! Jag har sett rapporter nedifrån landet, men tänkte att de kan väl inte redan ha kommit hit. Jodå. Blandad grön glädje med en stor dos av klimattankar…

I helgen var jag på bio och såg Unga kvinnor. Så fin regi av Greta Gerwig, bra skådespelare och njutbara miljöer. Rekommenderas varmt som en pralin med budskap i februari.

Väl mött nya veckan!

3 comments

  1. Kan det vara så att äldre möbler av björk håller på att få sin renässans? Min känsla säger det. Har alltid tyckt de är vackra men har på något vis blivit utkonkurrerade av andra träslag här hemma de senaste åren. Jag har några på förvaring på en loge och min mamma har vackra stolar med rotting likt din som är undanstoppade på grund av platsbrist. Vore roligt om det är dags för dessa snart, kanske dags för en omdisponering här hemma? Vad passar till?

    1. En spännande spaning och fråga, Karin. Jag tror absolut på björkens återkomst – inte minst för att den är ett inhemskt träslag som ligger i tiden då vi är tveksamma till det exotiska ur många aspekter. Jag tror även på Empiren och Karl Johan-stilen om man antikspanar. Just den här typen av möbler är för tillfället prisvärda, då vi som sagt inte sett dem på ett tag. Det tror jag kommer att förändras. Jag återkommer i frågan! Jag skall visa min andra stol också som står i ett helt annat sammanhang nere i vardagsrummet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.