Årets påskdukning

Det blev en ännu stillsammare påsk än tänkt då jag har dragit på mig en förkylning, eller vad det nu är. Man vet ju liksom inte i dessa tider. Vi skulle försökt suttit ute med sällskap, men då föll den idén också. Så igår satte vi oss ner vår familj och åt påskbord. Jag gjorde en dukning i mestadels bruna och blå toner. Jag tycker om att använda sådant som redan finns men att säsongsdekorera. Det blev lite extra vårigt på Musselmatet-fatet med ett äggrede och en flygande liten dansk fågel.

Trädgården står i startgroparna med mycket nu. Jag plockade in några små pärlhyacinter tills vi skulle äta som fick vara årets modesta utsmyckning tillsammans med videkvistar. I vanlig ordning är det mycket loppisfynd som kommer fram här, tillsammans med klassiker från Spode som jag köpte från England för ett antal år sedan.

Nu blir det soffan med filt, marsipanägg och stor kanna te. Kanske dags för att se om klassiska Elizabeth med Cate Blanchett som jag såg nyss lagts ut på Netflix? Jag hoppas att ni har fina påskdagar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.