Påskens sista dag

Det är obligatorisk att sitta med de sista bitarna av den klassiska desserten under Annandag Påsk. Det är Monika Ahlbergs Påskpassion som jag gör varje år. Alltid lika god och uppfriskande efter den lite tyngre påskmaten. Ömsom hagel, ömsom sol. Mest soffan med kurerande av förkylning och lite plock med påskens pynt. I år blev det mer sparsmakat hemma hos oss och inte så mycket färg som jag brukar använda. När jag tittar in i min mapp med sparade bilder på Instagram är det dock färg för hela slanten. Jag passar på att visa flödet där när påsken drar sin sista suck.

@christenpears samling av äldre Penguin-pocket är man bra avundsjuk på. Det är något speciellt med dessa omslag. Lämplig läsning nu i virustider. @theroyalfamily med kunglig äggjakt på Drottning Victorias tid. Vackraste mönstret på länge av Ann-Marie Forsberg från 1950-talet hos @martamaasfjetterstrom @nomibis – ny parisisk bekantskap. Sprakande påskbord hos @thehackneygardener Blommor från trädgården i London. Jag tyckte att jag siktade säsongens första tulpan här hos mig förut. Klassiskt maffigt engelskt från @houseandgardenuk Påskdukning hos @marielouise_sjogren_design Sommarlängt i en bild när de egna dahliaknölarna står på tillväxt än så länge från The Land gardeners och @cabanamagazine Interiör från Svenskt Tenn genom @cookingforcharlotte

En välfylld bokhylla med något gult i vasen drar alltid blicken till sig under våren @ateliervime Samling av ägghönor och andra figuriner hos @bacchusantik De där fåglarna i förgrunden är ju bedårande! Narcisser från mig själv för några år sedan. I påsk känns det som om de här lite underskattade blommorna verkligen har fått skina på Instagram. Ny narcissboom på gång?! @bukowskis med påskris och pastell-Chanel. Sprakande vackra dukningar från @lukeedwardhall och @bigfootc Mer @bukowskis som har samarbete konstnären Siri Carlén på sin sida. Jag och min vän brukar besöka @vadstenaantik under påsken, men av det blev det intet i år. Det är speciellt roligt att se deras utemöbelavdelning. Alltid fint och inspirerade. Till sist @thelandgardeners Det är så vackert så att jag smäller av – tillräckligt för att nu även beställa deras bok.

Med hopp om en fin avslutning på påsken! Kanske finns det ett och annat marsipanägg kvar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.