Bara vackra ting

Hej på er! Nu var det länge sedan vi sågs här på sidan, men jag hoppas att ni följer mig på Instagram – @baravackrating – där jag är aktiv nästan varje dag. Jag vet att ni är många som saknar blogg-formatet. Den stora frågan är också om jag någonsin kommer kunna sluta med fredagssvepet som är så efterfrågat :)? Jag har saknat att skriva här jag med, men samtidigt var det nödvändigt för mig att se över vad jag ägnade min tid åt och om det fanns andra vägar att utforska för mig. Jag har aldrig riktigt funnit min plats i Influencer-branschen, kanske speciellt inte när businessen i mycket kom att gå ut på samarbeten och att sälja in nykonsumtion. Jag gick med i affiliatenätverk, men förmådde aldrig att köra en enda köplänk. Jag kände helt enkelt att jag behövde en ny plattform. För mig blev valet projektet Bara vackra ting som drivs i företagsform.

För jag brinner fortfarande för det vackra och att skapa med estetiska uttryck men framförallt att göra detta med redan brukat. Jag vill få fram det fina i det som redan finns. Jag vill visa att man kan tycka om vackra saker och följa tendenser, men välja att uttrycka det på ett annat sätt. Även om jag har ägnat mycket tid till affärsplan och konceptutveckling så har jag denna gång bestämt mig för att kasta mig ut lite mer än innan, då jag mest satt och klurade på min kammare under långa perioder istället för att göra saker. När det gäller organisation är allt glasklart med företag och revisor. Jag menar mer att allt möjligen inte är på plats just precis nu – som en integrerad hemsida där alla delar kan samlas – även denna blogg som jag ämnar att göra till en del av helheten. Jag känner att jag gräver där jag står, med visioner och drömmar om framtiden. Och jag hoppas att ni är med mig där.

I nuläget har jag börjat bedriva försäljning av utvald vintage på @baravackrating.  Jag kommer även att erbjuda uppdrag som “personal vintage-shopper”, tjänster som bollplank och inspiratör när det gäller secondhand och ta emot arbeten som skribent och innehållsskapare med återbruksprägel. Jag vill att min hand skall vara närvarande i alla moment. Jag tänker mycket i koncept genom att exempelvis presentera handplockade paket med saker som passar ihop eller utifrån ett tema. Alla företag har börjat någonstans. Min resa börjar vid vårt köksbord.

Ni som följt mig länge är välbekanta med uttrycket Adventsförväntan. Nu känns det roligt att börja plocka fram Bara vackra tings advent och jul som i min anda kommer att bli klassisk med förankring i det som känns nu. Kanske behöver vi Adventsförväntan med ljusen, dofterna, smakerna och att få pynta hemmet extra mycket i dessa oroliga tider? Ta hand om er, så hoppas jag att vi kan ses lite oftare här inne igen. Väl mött på @baravackrating!

7 comments

 1. Stort lycka till med den nya satsningen! Jag följer dig med glädje på Instagram men hoppas att du hittar tillbaka till fredagssvepen också så småningom!

  1. Tack snälla Sara för dina fina ord! Vi får väl se om det inte kan bli lite ordning här också :).

 2. Åh jag är inne här hela tiden och hoppas på en uppdatering, framför allt fredagssvepet:) Din blogg är min absoluta favoritblogg! Lycka till med ditt företag.

 3. Så spännande Weronica ! Detta känns som du och så rätt på alla plan, Och SÅ vacker inramning som redan nu funnit sin plats.
  Varmt lycka till !

 4. Älskar dina fredgssvep! Set fram emot dem på fredagen – med brasa, ljus och ett glas vin 😉 Lycka till med dins satsning!

 5. Så mycket fin inspiration både på bloggen och instagram, tack för det! Är som bloggläsare trött på reklam och köplänkar….vill läsa och se något “äkta” samtidigt som jag förstår att bloggare och influencers också måste tjäna pengar.
  Önskar dig en fin första advent.

 6. Hej Weronica!
  Vill också bara säga att jag saknar dina fredagslistor, håller tummarna för att du har ork och lust till att sätta igång med dem igen framöver <3
  Kramar

Leave a Reply

Your email address will not be published.