Klassiker: Orkidéer i Waldemarsuddekruka

Säg är det inte något av det mest klassiska – vissa skulle säkerligen säga förutsägbart tråkiga – vi har att sätta orkidéer i Waldmarsuddekrukor? Som bekant är jag svag för klassiker för att de alltid fungerar och alltid känns fina för ögat.

I dessa tider går man inte precis och botaniserar i butiker, utan eventuell fägring sker mest genom mataffärens försorg. I fredags hade Ica Maxi här i staden klipp på orkidéer, vilket ledde till att jag köpte hem ett triss. Orkidéerna får väl sägas ha fått ett uppsving rent trendmässigt med fokus på det eleganta 90-talet.

Det finns många olika varianter av orkidé. Jag har alltid varit svag för den vita brudorkidén som är en av de mest vanligt förekommande i handeln.

Nyckeln till att framhäva det fina hos växten är att släppa dem lösa tycker jag. När man köper dem är de oftast uppsatta på pinnar med små klämmor. Om de klarar sig utan stöd, vilket de oftast gör, är det vackraste att bara låta dem hänga fritt. Jag tycker också om effekten som blir när man sätter samman flera i en stor kruka som här. Det blir som ett stort moln av blommor som man får titta genom bakom soffan.

For the love of

Leave a Reply

Your email address will not be published.