Fyrtal: Sensommarhelg

Måndag och butiken har öppnat med ett nytt släpp. Sensommaren visar sig äntligen från sin vackra sida utanför fönstret. Jag skall snart börja slå in och packa varor, men sätter mig ner en stund med några bilder om kvardröjande stämningar från helgen. Mörkt nagellack, de ärvda smyckena med granat och fokus på de mer mättade färgerna i trädgården. Nog är det säsongsskifte.

Dahliorna är i högform ute i trädgården. Trenden har förmodligen nått sin topp denna sommar. När jag mitt i högsommaren fick ett mejl om att det går att förboka knölar till nästa år – nej – då känns det inte roligt. Jag älskar dessa primadonnor, men sentensen att vila i säsong kändes så tydligt. Det finns gränser för planering och framförhållning – i alla fall för min del.

Säsongsmat – ugnsbakad spetskål med kyckling och dragonsås – efter recept här samt klassikern Pannacotta eftersom vi hade grädde över från veckan. Vi fick en buske björnbär från en granne som tänkte kasta den. Efter något år är den översållad av bär. Jag älskar björnbär och är himla glad över att kunna plocka egna även om detta är en taggig variant som prövar en ute i trädgården…

Så drabbades jag av ett inspirationsrus och möblerade om delar av vardagsrummet. Vi har en utbyggnad med känsla av veranda. I våras gjorde jag en större omgruppering av hela rummet. Just den här platsen med de två stora Howard-fåtöljerna har blivit en plats där vi hänger mycket. Nu tog jag in en stor Röllakanmatta från ett annat rum som satte igång flytten av småbord, växter och rottingfåtöljer. Jag tog även in ett gammalt blombord som jag haft ute i växthuset. De rangliga pelargonerna och snäckan får representera sommaren och verandakänslan när fårskinn, mer mättade färger och ljuskällor föses fram. Det behövs inte så mycket för att få till en ny känsla. Det handlar oftast om att accentuera de stråken i säsongen som känns viktiga för en själv och familjen. Förutom att erbjuda försäljning av handplockad vintage i butiken, vore det även väldigt kul att arbeta med denna typ av inredning med fokus på återbruk, second hand, säsong och att använda det som redan finns.

Med hopp om en fin vecka!

Leave a Reply

Your email address will not be published.