25 augusti: Om jag hade gift mig i dag

I dag firar vi vår tjugoåriga bröllopsdag. En vanlig onsdag mitt i veckan, men möjligen första steget i en trestegsraket som väl får fyras av ordentligt nästa sommar när jag firar en stor högtidsdag. Vi gifte oss en dallrande het sensommardag i Stockholms stadshus. Jag var höggravid med vår dotter som föddes tre månader senare. Vi hade varit tillsammans i drygt nio år. Vi lade krut på att åka upp till Stockholm, bo flott och ägna oss åt fine dining. Vi hade de närmaste med oss. Jag var klädd i en gräddvit mammaklänning som vi köpt tidigare under sommaren i Stockholm. Det här var tiden innan näthandeln fanns och utbudet var begränsat. På fötterna hade jag ett par obekväma skor i gräddvit lack med liten klack och rosett. Pärlor runt halsen och armen samt en rundbunden bukett med rosor. Känslorna utanpå, porträttfotograferad innan vi åkte och med en sprattlande bebis i magen.

Om jag skulle gifta mig i dag – med samme man en vacker sensommardag – skulle jag inte köpa en dyr klänning som bara hängdes in i garderoben i en påse sedan. Nej, en klassisk vintagedräkt skulle jag ha som kunde bli en garderobens stöttepelare och användas på många sätt framöver. Bukowskis

Jag skulle definitivt ha ett par bekväma väl ingångna vintageskor i ballerinamodell Stockholms auktionsverk

Och en fin liten äldre väska i siden Stockholms auktionsverk

Brudbuketten skulle vara en trädgårdsbukett som jag plockat själv efter säsong och tillgång.

Jag är glad över de klassiska ringarna och hade nog valt liknande i dag med enkla guldringar kombinerat med en alliansring där Tro hopp kärlek är ingraverat. För tjugo år sedan hade jag inte en tanke på äldre ting utan det mesta skulle vara sprillans nytt, men i dag hade jag säkert tittat betydligt mer på äldre smycken. Högt upp på önskelistan över klassiker är Cartiers Trinityring. Fin symbolik med de tre ringarna som flätas ihop. Även om man kanske hade valt annorlunda i dag, så är det viktigaste att man fortfarande är tillsammans. Sensommaren är min favoritårstid och det känns fint att alltid fira då. Hurra för oss! Stockholms auktionsverk

4 comments

    1. Stort grattis till er! Det var en fin dag att gifta sig på. Vi delar dagen med Norges kronprinspar också. Minns att jag såg glimtar från bröllopet på hotellrummet.

    1. Tack! Ja, nog skulle man ha gjort andra val tror jag, men grunden består och det är det viktigaste!

Leave a Reply

Your email address will not be published.