Insikter om hösten

Tur att det blev höst ändå, så att det klassiska stråket av vemod och melankoli fick fritt spelrum, innan något nytt kan ta vid. Jag har i takt med att löven börjat falla, drabbats av flera insikter. En kom i dag och föranledde att jag nu sitter här och skriver. Jag vill göra mer av det som jag tycker är roligt och som jag är bra på. Min styrka ligger inte i att skapa rörligt material och korta klipp. Min styrka finns snarare i det skrivna ordet. I fördjupningarna och i kunskapen. Det har blivit alldeles för lite av det och det fattas mig. Jag har försökt att få utrymme med det i rutorna på Instagram, men det börjar kännas otillräckligt. Som om den platsen inte finns där längre på samma sätt. Med det sagt är jag inte alls beredd att lämna det forumet. Det här handlar inte om det. Men det behövs något mer för mig. Ni kanske är fler som tänker detsamma? Den här sidan finns för mig. Här behövs också nya ramar på sikt. Men varför inte följa ett av mina egna råd och käpphästar. Tänk tre månader framåt. Då har du gjort en sak ungefär nittio gånger om du börjar i dag. Så let´s go. Och så better done than perfect. Det måste jag hamra in ordentligt så att jag inte stupar på mina egna ambitioner. Inte helt lätt, men nu var det tanken om de där nittio dagarna, eller hur?

En annan insikt är att jag vill utveckla min kära butik Bara vackra ting. Jag är så glad att jag har fått förtroende av så många för min handplockade vintage. I grunden trivs jag med att nå många och skicka paket över landet, men jag vill även utveckla konceptet. I lördags morse fick jag en ingivelse om att det är möjligt att bygga en mindre butik hemma i mitt Morrisrum. Min dotter är på väg att flytta, vilket kommer att frigöra ett rum för lager, paketstation och dator. Så himla roligt och välbehövligt att tänka i ett butikskoncept! Med det kom inspirationen och flygande tankar. En av mina främsta förmågor är att visualisera. Det har detta projekt verkligen behov av i nuläget. Allt tar sin början någonstans – exempelvis genom den där svarta porten vid rosorna.

19 comments

 1. Så glad att bloggen är igång igen, som jag saknat dina lärorika och inspirerande inlägg! Själv har jag tröttnat rent allmänt på Instagram mer och mer, letat mig tillbaka till bloggformatet som är trevligare läsning. Hoppas hela tiden på att flera av mina instagramfavoritet ska starta blogg eller något i den stilen.

  1. Så roligt att höra! Tusen tack för att du tog dig tid till feedback. Instagram är så roligt i grunden med lätt att hålla kontakt med människor – dock har mycket hänt sedan det fungerade fint som virtuellt kafferep.

  1. Tack, Anncha! Jag har saknat det bestående och att bygga upp saker märker jag. Nu skall jag försöka ha ett lite annat angreppssätt och inte lägga för stora krav på mig själv. Vi får se tiden an. Just nu känns det som om jag har hittat tillbaka till något som fattats mig.

 2. Åh vad roligt att du är igång med bloggen igen. Känner som du gällande instagram och det skrivna ordet. Kram

  1. Tack snälla Karin! Det känns roligt med denna form igen och framförallt att kunna sträcka ut orden. Jag har saknat det!

 3. Själaglada nyheter♥️
  Du är inspirationen personifierad och du spänner över hela vidden, från trivialt till djupt, flärd och tjocksockor liksom…
  Älskar hela spannet, och jagchar sagt det så många gånger förr, du är mitt allra bästaste, lyxigaste fredagsmagasin♥️
  (Jag släpper heller inte den där drömmen jag har om att du nån gång gör ett
  coffeetable bok❣️
  / Lisa (@137milfrnorrtillvast)

  1. Du är en av mina främsta supporters och det gör mig så glad att höra det du skriver! Fint att man kan vara mycket känner jag. Hedrande att vara både yta och djup – och sockor är väl bland det trevligaste som finns :). Tack snälla du!

  1. Så roligt att höra! Det känns som om jag har saknat detta också. Uppenbarligen rätt tid att sätta sig ner och höra tangenternas nedslag igen.

 4. Kul att du är tillbaka här! Och spännande planer! De snabba klippen på instagram är inget för mig heller så jag har tröttnat lite på det även om jag hänger på insta också.

  1. Tack! Jag tänker att det ena utesluter inte det andra, men oj så roligt att vara tillbaka här igen nu! Känner mig inspirerad och pepp!

  1. Tack! Det är så roligt att skriva märker jag. Och som sagt – jag vill göra mer av det jag är bra på, än att tänka att jag borde nog fixa någon som kan filma mig när jag slänger lite löv så där – naturligt – host ;).

 5. Jag har saknat din blogg! Inspirerande på ett sätt som jag inte hittar någon annanstans. Och tips på lite olika saker med en röd tråd. Gillar så mkt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.