Bland ilskna vindar och pumpor

De där ilskna vindarna. Fritt spelrum denna lördag. Promenera med ett virvlande motstånd. Det enda rätta att äta en äppelpaj med mycket mandelmassa, kanel och vaniljsås vid hemkomsten. Vid havet romantiserar jag vinden. Då känns det som om man står mot naturens krafter och det ylande grå vattnet såväl skrämmer som får en att känna sig levande. Här på slätten känner jag sällan så. Trädgården pockar på med de sista bestyren. Möbler skall bäras in. Krukor tömmas. Lökar skall petas ner. Silande sol ändå. Och pumpor.

Det är något speciellt med formen. Jag lockas alltid av keramik med liknande form, som exempelvis Anna Lisa Thomsons och Arthur Percys klyftvaser och Paradisverkstadens ljuslyktor. Ett tips är att titta i mataffären för lite mer dova färger. De små är mest till prydnad, men i lite större format är detta pynt som är fullt ätbart när man inte längre vill ha dem som dekoration.

Tid för rustik mat som citrondoftande kyckling som får gå länge i ugnen tillsammans med potatis och en mustig tomatsås. Ett favoritvin till det. Lars Winnerbäck i högtalaren innan det tas kväll. Kanske det första avsnittet av Saknad, aldrig glömd. Lördagsfrid till er.

4 comments

    1. Jag blev positivt överraskad! Tänkte nog att förlusten skulle vara mer kännbar, men det här var lovande!

Leave a Reply

Your email address will not be published.