På väg

Så fint att du får bygga bo den årstid som du tycker så mycket om. Ett eget hem där ljusen alltid kommer att brinna. Du är höst. Du är den som tycker allra mest om när den första snön faller. Mitt novemberbarn.

Har Ni en berättelse som Ni delar med någon? En sådan där historia som man vårdar som i en liten gyllene ask. Man gläntar på den ibland. För trygghet. Identifikation. Och inte minst kärlek. Jag och Anna har en sådan. För oss är det berättelsen om hennes namn. Det blir inte riktigt samma ord varje gång, men själva essensen är alltid där. “Jo, förstår Du, när Du låg i magen så hade mamma tänkt på helt andra namn. Helena eller Hedda skulle du heta. Sedan när Du väl kom till oss, då blev det inte så. För en av de första nätterna på BB, när vi låg vakna mitt i natten Du och jag, så kom namnet till mig. Jag hade inte tänkt på det en enda gång tidigare, men när Du tittade rakt in i mina ögon, blev du en Anna. Det måste vara magi, eller något sådant.

Viljestarka är vi. Diskussionerna har alltid haft fart under vingarna. Vi är gamla själar med svärta. Du blev tedrickare som jag. Det känns fint att du tar med dig några av Estrids elefanter. Ohne dich, Anna, aber hier kommt die Sonne!

Väskan har packats någon gång innan, men nu väntar ett nytt liv i Karlstad tillsammans med pojkvän. I morgon åker vi upp och stannar över helgen. Jag känner glädje, men även ett visst stråk av vemod och saknad. Det är väl alla mammors rätt dagar som dessa, eller hur?

Trevlig helg!

4 comments

  1. Så fint att du har börjat blogga igen. Jag blev så glad att få ta del av dina tankar igen. Tex som denna om barn som flyttar. Del av livet, men ändå så bitterljuvt, precis som du beskriver det. Tack.

    1. Så fint att höra! Tack snälla du! Ja, verkligen en speciell tid fylld av glädje, men samtidigt sätter det igång många tankar om tidens gång. Fint att få följa med upp och tillbringa en helg där.

  2. Så fint skrivet. Tack för att du börjat blogga igen. Tycker väldigt mycket om din blogg och variationen i den.

    1. Tack snälla du för feedback! Jag har bestämt mig för att inte snäva in mig för mycket, utan mer gå på lust och vad som faller in för tillfället. Vi får se hur det utvecklas framöver. Tack för att du läser!

Leave a Reply

Your email address will not be published.