Hemma: The uncut version

Jag har följt många husbloggar och det händer nästan alltid något när huset väl står klart. Som läsare har man tålmodigt harvat sig genom isolering och rör, kommenterat den fantastiska resningen av innerväggar och uppmuntrat när resan har känts trög eller när världen har kretsat kring vilken typ av kakel som skall väljas. Sedan kommer de rena ytorna vid slutbesiktningarna. Sedan dröjer det ofta. Det är små piffade glimtar här och var när man liksom dör av nyfikenhet. Hur blev det nu då?

Och nu förstår jag lite. Hur luften går ur en. Hur himla trött man blir. Hur kaosartat det hela ter sig med bohaget på drift. Hur gärna man vill få ordning på sina fina piffgrejer innan man stylar snygga bilder. Men jag kör väl ändå. The uncut version av huset.

hus1.jpg

Köket som synes. Detta var något av en knäckfråga innan husets inredning riktigt föll på plats. Nu känner jag mig helt nöjd med materialval och planering. Det är rent magiskt att ha ett modernt kök efter att ha levt med ett något modifierat tjugotalskök!

hus2.jpg

Det är även magi att ha en stor kyl, en stor frys och en stor diskmaskin! Och ser ni den lilla bokhyllan för mina kokböcker. Jag var bara tvungen att ta tid till att placera in dem där :).

hus3-copy.jpg

Vi är verkligen helnöjda med köket. Vi lagar mat med instruktionsboken bredvid hällen och många saker väntar på sina rätta platser. Tänk att allt detta annorlunda skall bli vanlig vardag sedan.

hus41.jpg

Matplatsen från köket med en utskjutande arbetsbänk. Bänken blev verkligen en riktig hit som avdelare, arbetsyta och – host – allmän förvaring för hårspännen, tidningar, läxpapper med mera med mera…

hus51.jpg

Matplatsen från det stora allrummet. Jag är jättenöjd att vi satte in skjutdörrar i glas här. Det blir en rumskänsla som jag gillar, men luftigheten behålls.

hus61.jpg

Det nedre allrummet som jag möblerade i går kväll vid elvatiden. Vi har nästan inte köpt några nya möbler, utan det är återanvändning av sådant som vi redan hade i lägenheten i staden. Det ligger en stor utmaning i att få ihop möbler som inte har stått tillsammans tidigare. Detta rum är inte alldeles lättmöblerat, men jag tror att jag har fått till en mix som kan komma att fungera fint. Vi får se hur det kan ändras över tid.

hus71.jpg

Mina föräldrar har varit riktiga hjältar genom hela flytten. I fönstren sitter hissgardiner från Åhléns. Det blev en sådan enorm skillnad på känslan när de kom upp. Jag vill boa in mig och inte leva alltför öppet. Det är inte säkert att vi kommer att behålla dem överallt sedan, men för nu är det en jättesnygg och praktisk lösning som skapade ett hem.

hus81.jpg

Huvudentrén i huset med vacker kalksten, fina klotlampor och en extremt praktisk dörrmatta från färgaffären. Rekommenderas varmt till all denna lera vid nybyggen!

hus91.jpg

Murspisen som väntar på att invigas vid lämpligt tillfälle. Det saknas ved i Korbokorgen och innan vi får ordning på golvvärmereglagen behöver vi sannerligen ingen extra värme!

hus101.jpg

Övre allrum med ryggåstak och barnens Bolibompasoffa. TV och telefon är inte igång ännu, men så länge jag är online så känner jag mig mycket tillfreds :).

hus11-copy.jpg

Vårt sovrum med de fantastiska tapeterna från Svenskt Tenn. Jag tycker så himla mycket om dem och är oerhört glad att det blev denna härliga mönsterprakt här.

hus12-copy.jpg

Och här sitter jag nu i min gröna koja. Och trivs som fisken i vattnet. Mer pilblad till folket!

Japp, det är nog bara att ta tag i några av de där kartongerna nu. Ha en fortsatt fin dag!

69 comments

 1. Vill bara tacka för din fina blogg och att du delat med dig av din resa mot det nya huset. Som är så fantastiskt fint! Du hör definitivt till min dagliga “bloggrunda” som man inte vill klara sig utan. Hälsar Susanne – en tvåbarnsamma i bostadrätt från sekelskiftet som nästan blivit sugen på hus på köpet (hade jag aldrig trott)…

 2. Åh Weronica så himla roligt att se!TACK för att du vågar dela med dig av huset trots att det bara är 2 dagar sedan ni flyttade in. Måste säga att det är väldigt fint och i ordning redan (när vi flyttade hade vi nog kartonger stående i över ett år efteråt, men då höll vi ju iofsig på att renovera samtidigt)Jag är hemma med en sjuk liten son idag och att få se dessa bilder förgyllde helt klart min dag.Ha det så jättebra och lycka till med fortsatt uppackning!

 3. Wow, vad ni har hunnit med!! Imponerad! Det ser helt fantastiskt fint ut och verkligen du (och resten av familjen, antar att ni har ganska lika smak du och maken), så som jag har fått intryck av dig! Här kommer ni att trivas förträffligt!!kram från Norge

 4. Å, tack! Så glad jag blir att få titta in så här, i din “oklippta version” av er vardag, det ser helt otroligt trevligt ut. Jag ser inte ens kartongerna, jag ser bara… ett hem! Jo, jag ser kärlek också! 🙂 Så himla duktiga ni är, som har hunnit med allt detta redan! Bra jobbat!Kram och lycka till med resten!

 5. Åh, så kul att se! Ni har ju kommit iordning jättemycket med tanke vilken kort tid ni bott där. Jag är imponerad av alla gardiner som redan sitter uppe! Ser fram emot att följa processen =)

 6. Så roligt! Tack för alla fina bilder du visar, det ser ju helschyst ut. Förstår att luften går ur en, det är viktigt att pausa också. Och varför inte ta en liten powernap bland Krysantemerna ;)? Sköt om dig!

 7. Tack för att du delar med dig av verkligheten! Den perfekta, homestyleade och inte minst julpyntade varianten ser jag så klart också fram emot. Men det är så här verkligheten är.Vilka vackra vardagsrumsmöbler ni har. Och så luftigt och härligt det ser ut.Sen vackra kalkstensfönsterbänken, matgruppen och de glasade altandörrarna i bakgrunden…underbart! Vem skulle inte trivas i en sådan miljö?

 8. Kul med en uncut version :)Det ser jättefint ut. Gillar speciellt glaskjutdörrarna, vi kommer ha sådana från vårt Master sovrum till badrummet/klädkammaren. Kokbokshyllan i hallen var smart, och det där hörnskafferiet kanske du kan visa lite mer bilder på när det har blivit inrett. Vi har ett sånt på vår beställningslista också. Ser fram emot mer bilder allt eftersom ni kommer iordning.Spaden sätts snart i jorden för vårt bygge. Att avbeställa bygget blev för vår del alldeles för dyrt. Så just nu bygger vi vårt drömhus som vi inte vet om vi ens kommer få bo i. Den dagen våra flyttkartonger förhoppningsvis kommer på plats kommer nog kännas alldeles alldeles underbar! Tills dess får jag fortsätta drömma mig bort via andra husbloggar.Tack för att du delar med dig!

 9. Uncut version är perfekt! :DDet är väl självklart att piffet kommer sist och ibland dröjer det lääääääääänge eftersom man letar och väntar på de rätta detaljerna ;)Så roligt att få se hur det blev. Vilket härligt ljus ni får i det nedre allrummet och matsalen! Kan se det framför mig redan nu, granen, brasan, mysbelysningen. Å så fint!Tycker om att ni behållt möblerna från förra lägenheten för de är ju fantastiskt vackra och klassiska! De håller länge och passar överallt oavsett 20-tal eller nybygge :)Ska inte störa mer i röran nu, fortsätt du att packa upp dina kartonger 😉

 10. ååh GRATTIS!! vet precis känslan…Blir nästan lite nostalgiskt. Vi har fortfarande inte kommit i ordning.. galet men sant. Allt tar längre tid än man tror.. kramkram

 11. En stor eloge till dig som orkar dela med dig av ostylade bilder. Du har ju helt rätt i att man som läsare är grymt nyfiken och även vill följa processen från flyttkaos till perfekt ordning :-). Som väntat ser det ju ut att bli hur bra och vackert som helst. Det är roligt att se hur allt knyts ihop på ett karaktäristiskt Weronicigt sätt. Kram, kram.

 12. Ser verkligen jättefint ut. Ljust och samtidigt hemtrevligt. Jag hade missat att ni valde att vända på trappen. Det blev jättebra och jag tycker det var en korrekt val från er sida.Boa in er nu och visa piffbilder när ni verkligen börjar känna er hemma.

 13. Vad otroligt MYCKET ni hunnit med på bara några få dagar. Är helt imponerad!!! Det ser verkligen jättefint ut! Härligt att äntligen få bo i sin “hus-dröm” eller vad man ska säga. Drömhus, om man vänder på det.Roligt att få se hur ni fått det.Ser fram emot fler bilder så småningom, när ni boat in er på riktigt. Härligt hus!!!!Kram fr Susanne

 14. Tack för att du delar med dig av ert nyinflyttade hem. Fantastiskt fint, redan!Älskar den lilla bokhyllan i köket!

 15. Vad ni har jobbat! Sådär långt har inte vi kommit och vi har bott, host, länge… Hela huset andas Weronica med familj, klassiskt, mysigt, stiligt. Jag glädjs med er!Malin

 16. Åh, vad kul att få se! Det har varit så spännande att följa hela bygget. Och så härligt att flytta in i något helt nytt och stort, där man valt allting själva! Lycka till med den fortsatta uppackningen!

 17. Tack för titten! Det ser jättefint ut och riktigt ordningssamt trots den lilla tiden i huset. Jag skrattade gott åt den snygga hallmattan. En sån har nog alla medvetna nyblivna nyhusägare. Den är inte snygg men den absolut bäst alla kategorier. Mitt tips gällande kartonger! Låtsas glöm några i någon garderob, det har jag lyckats med i snart fem år nu. Väldigt spännande att se vad man hittar när man väl hittar kartongen 😉

 18. Uj, uj, uj vad ni har slitit! Fattar inte hur ni har hunnit så mycket. Tack för att du stillade vår nyfikenhet – det är superfint. Här kommer ni att få det bra!KramSpeja

 19. Tack, tack tack för att du delar med dig av dom här bilderna! Fantastiskt roligt att se för oss som har följt er husbyggarresa. Vilket drömhus ni har!

 20. Men så fint!!!! Tack för att jag fick titta in!!! Det är så smakfullt allt i harmoni…Jag blir mer och mer varse om vad jag måste ta itu med här hemma i 20-tals villan…suck! Lycka till i forstätningen och jag sér fram emot meeeeeeer! ps hur tycker barnen att det är??

 21. Grattis till ert nya boende! Ser jättefint ut. Tänk jag minns alla turer ni har haft med hus som inte blev osv. Men nu, nu har ni ert hus! Kramar Malin (tidigare Mams)

 22. Jättekul att få se hur det tar form. Snabbt jobbat och jag förstår att ni måste vara jättetrötta. Ska bli kul att spana in detaljerna senare. Men jag tyckte mig se en klässbolskudde i en fåtölj 😉 Kram!Sofia

 23. Tack så mycket för titten – det är heelt fantastiskt fint! ..och faktiskt ganska skönt att för en gångs skull få se stökiga bilder, “modigt” gjort av dig i den tidvis lite stela och ängsliga bloggvärlden! Jag skulle kunna kommentera hur mycket som helst, men nöjer mig med att säga att i det där huset med era möbler skulle jag trivas, både som boende och som gäst. Super! Lycka till framöver!

 24. Jag tackar o bugar för att du orkar visa oss! Har varit en flitig läsare under bygget (kan inte skryta med att kommentera så värst mycket dock) och det är verkligen roligt att få se lite av resultatet. :)Har varit en del att stå i kan jag tänka och nu ska ni “bara” bo in er och låta allt hitta sin plats, men ni är i alla fall i ert nya hus.Kram Cin.

 25. Haha, log för mig själv när jag läste din beskrivning om hur man väntar och väntar på det färdiga resultatet! :)Har aldrig helrenoverat nåt själv, så jag vet inte riktigt hur det känns det där med piffandet och slutfinishen, men jag kan tänka mig.. =)hursom så blev det ju snyggt som bara den! snyggt med det vita blandat med träfärgen.Kan skicka ett tips på en riktigt kul sida.. Tycker det är häftigt att se hur färgsättning kan göra SÅ STOR skillnad på ett rum, dessutom finns det många bra att-tänka-på-tips, som kanske inte är så självklara annars!http://www.inredningsskolan.se/simulator/Tack för att du delade med dig av resultatet, kul för oss inredningsfreak =)

 26. Å, vad fint ni har fått det, förstår att det känns bra!Tack så mycket för att du vill visa oss. Jag hör till en av dina trogna läsare, inte lika flitig på att kommentera. Konstaterar att din goda säkra smak syns i alla detaljer i huset.Hoppas att ni kommer stortrivas i ert nya hem!

 27. Åh vad fint det är! och vad ännu finare det kommer bli när allt är uppackat och på plats. Jag hade gärna velat ha två klotlampor i min hall också men en del av hallen har sänkt tak på grund av någon trumma. Så vi får hitta på andra lampor som får plats.

 28. Tack för titten! Det är klart att det är mycket för er nu…allt tar ju sån tid att få i ordning. Men det ser sååå fint ut! Kul att känna igen lite möbler som man fått se från lägenheten innan, nu i ett annat sammanhang.Kram Tulipa

 29. Vad roligt att se uncut version av hela huset och vad ni har det fint!! Jag gillar att det kommer in så mycket ljus i rummen och att det redan ser ombonat ut. Grattis till nya hemmet, det är en alldeles speciell känsla att få flytta till ett EGET hus med EGEN gårdsplan med EGEN gräsmatta och EGEN trädgård. Alldeles träffade är den känslan du beskriver; trött in i märgen men ändå energisk….minns den så väl….Ha det gott och än en gång: Grattis till ert hem!

 30. Fantastiskt fint, tack för att vi får se! Att packa upp kartongerna måste kännas ganska lätt ändå när man har det såhär fint runt omkring sig 🙂

 31. Vad fint ni redan har fått, det ser så hemtrevligt ut! :)Jättegrattis till ett mycket fint hus! Vill snart se mer!

 32. Hej Weronica! Så underbart att du och familjen äntligen fått flytta in! Det har varit otroligt roligt att få följa huset från planeringsstadiet till färdigt hus. Jag är djupt imponerad av att du mitt i allt detta omvälvande tagit dig tid och energi att redan visa bilder efter inflyttningen. Det ser fantastiskt fint ut! Jag ser med förtjusning fram emot att fortsätta följa din blogg och alla kommande projekt i det nya huset! Varma hälsningar från Emmie

 33. Fint fint fint. Gu’ va duktig du är – ni hela storfamiljen – är! Allt ser ut att vara bra på väg.Fast jag gissar att du kommer att bli galen på skräp från vedkorgen… Men fin är den! :-)Kontoret var verkligen super, så cool effekt med tapeten bakom hyllorna.

 34. Åh så fint! Det är helt fantastiskt!….och snart blir det första födelsedagsfirandet i huset med!Kram!

 35. Wow, vad långt ni har kommit! Du har redan ett antal kommentarer att ta hand om så jag känner mig lite jobbig, men jag måste fråga: Var har du köpt bokhyllan som du har i ditt arbetsrum? Är det en eller flera?/

 36. Hejsan!Vad roligt att du vill bjuda på lite ostajlade bilder från ert nya hem. Det ser jättebra ut trots att ni bara har bott där några dagar 🙂 Det ska bli spännande att se hur erat hem växer fram inredningsmässigt. Ta den tid ni behöver, jag kan tänka mig att det tar ett tag att få ordning på allt fast ni har ju tid på er nu är ni i alla fall äntligen på plats.Ha en bra dag!Ulrika

 37. WOW så kul att du visar “verkligheten” och inte väntade tills allt piff är klart! Det här är ju sånt man känner igen sig i ;)Jättegrattis till flytten! Kram Anki

 38. Jag säger bara; vilka utrymmen, och vilka ytor! Inte skulle man kunna tro att ni flyttade in för bara några dar sen!Ser fram emot fortsättningen… 🙂

 39. Weronica! Underbart att ni nu äntligen håller på att flytta in. Stort, stort grattis! Det har varit så spännande att följa med på resan. Det är så roligt att se vedkorgen, tapeterna och allt annat på plats. Men, sluta nu inte att blogga, vi vill få se fortsättningen!KramLo

 40. Tänk så spännande det har varit med det här huset som jag följt lite sådär i hemlighet. Stort lycka till och njut och ta det lugnt med att hitta rätt plats för allt. 🙂

 41. Jättefint – och det känns faktiskt redan “Weronic”! – Och du, att skapa ett hem ska ta en livstid, så du ska inte känna stress. Jag är råimpad över att ni kommit så långt redan! Vi har bott i vårt hus i 10 år och fortfarande saknas det en lampa här och en gardin där…. Bra jobbat tjejen!

 42. Ett jättegrattis till nya hemmet. Jag förstår att det måste vara en svindlande känsla att få vakna och somna i detta vackra hus – och dessutom ett hus som ni är alldeles först att få bo i. Njut av alla ytor, och sen… ni har en härlig tid framöver med vår och takdropp. Att sitta på sin altan vid sitt egna hus och sola en vårdag är för mig helt obeskrivligt…

 43. Helt underbart, vad roligt att få se! Väldigt genomtänkt och i samma stil. Stort grattis, jag förstår att det måste vara skönt att komma i ordning. Härligt att få sätta upp adventsstjärnorna i det nya hemmet, eller hur! ?

 44. Hej!För det första ett stort Grattis till huset. Nästa vecka kommer vårt hus, så snart är det dags för oss att börja planera lite mer.Eftersom vi har samma planlösning som er tycker jag det är spännande att se hur ni får det. Fraför allt spännande att se hur ni möblerar vardagsrummet på nedervåningen. Har du möjlighet vore det jätte spännade att få se mer. Jag funderar och funderar hur man på bästa sätt ska planera detta rum och det är verkligen inte det lättaste.Och återigen tack för en mycket bra och inspirerande blogg!MvhAnna

 45. Sofia: Klässbol it is. Stort tack igen :)Jennie: Hyllan är en Add on från svenska Homeline som man köper i moduler och kombinerar ihop efter eget huvud. Vi hade två stora sektioner i lägenheten som nu befinner sig i mitt arbetsrum, i barnens rum och som en blivande TV-bänk. Smart och klassiskt som fungerar till mycket!Cuti: Husets vita ytor är målade med en nyans från Nordsjö färg som heter Nordsjövit.Anna: Jag känner mig faktiskt nöjd med möbleringen i vardagsrummet nu. Det var inte alldeles lätt i tanken som sagt. Jag får återkomma med fler bilder framöver. Jag fick ihop det hela genom att inte tänka på utbyggnaden och rummet innanför som separata enheter, utan snarare få ett flöde genom båda utrymmena. Kul med ert hus! Det är ack så skoj att se när det kommer!

 46. Oj. Vid någon datorkrasch förlorade jag länken hit. Och så hittar jag av en slump hit igen. Och så är huset klart! Jag tror du var på ritnings-stadiet sist jag kikade in. Fantasiskt! Och så fint det blivit trots att du säger att ni har piff kvar att göra. Superfint!

Leave a Reply

Your email address will not be published.