Vackra ting: Bok om Ingegerd Råman

9raman.jpg

Mitt bästa fynd från årets realisation är en bok om Ingegerd Råman från 2005. För femtiofem kronor får man ett fullödigt porträtt av en av våra mest kända glasformgivare. Förutom läsvärd text av Lena From är det makalöst fina fotografier. Råman. Alla de vackra sakerna. Arbetsprocessen. Lite av hemmet. Så vackert och inspirerande om en av mina formgivarfavoriter. Rekommenderas!

9raman1.jpg

Slowfox vas för Orrefors. Jag har ljuslyktor i samma vackra mönster.

Pressbild av Ingegerd Råman från Langenskiöld.

signature

5 comments

  1. Åh, tack för tipset! Den boken skulle vara kul att ha! För många år sedan jobbade jag med Ingegerd Råmans svägerska och fick då möjlighet att köpa på mig en del bruksföremål i keramik som hon hade gjort, det var ju där det började en gång i tiden. Inte kunde man ana då att hon skulle bli så stor!

  2. Åh, det är en underbar bok!Gav den till min kära mor som älskar Råmans bruksföremål för några år sedan.Håller verkligen med om att det är ett fynd!!Älskar min stora rutiga slowfoxvas…:-)Kram Lisa K

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *