Fredagssvepet – 4/14

414fredag2Vi går mot den sista helgen i januari. Vi har fortfarande Winter Wonderland här hos oss och för min del får gärna snön stanna ett tag till. Vinterljuset behövs sannerligen. Håll till godo med veckans fredagssvep!

Genom Edholm/Ullenius fann jag min väg till brittiska The Garden Edit. Trädgårdsmästaren John Tubbs har samlat produkter för trädgården i en liten shop där man framförallt stannar för de vackra bilderna. Sidan känns 2014 ut i fingerspetsarna med en syn på trädgård som livsstil. Trenden har synts ett tag nu, men det känns som om den bara accelererar. Vi kan inte få nog av grönt just nu, så är det.

414fredag1John Tubbs/The Garden Edit

414fredag6

Paris har visat Couture denna vecka med Chanel i gympaskor . Om man är intresserad av klädkonst kan bilder från alla visningarna ses här. Ovan en av mina favoritmodeller Stella Tennant i S/S-kampanj för Dior.

414fredag12Något annat på min näthinna nu är som sagt vita enkla skjortor. Fint stylat från Other Stories – snyggt kombinerat med de spetsiga skorna också.

414fredag8Elles Emma Elwin sportar skjorta med fin detalj från klassiska The Shirt Factory.

414fredag7Snart februari. Återvunnen bild från januari 2012.

Fotograf Andrew Gotts porträtterar stjärnorna på ett nytt sätt: “I specialise in character studies of the face and try to show a new and different side of world famous faces in my ‘warts and all’ style”. I London pågår en utställning “Behind the mask” med porträtten på Somerset House till den 7 februari. Ovan Scarlet Johansson. Via brittiska Harpers Bazaar.

414fredag9Fint nytt tryck av Marta Fromme och eyecatching styling av Fine Little Day.

414fredag5Kreativa Ida Överby på Crème de la Crème är en favorit sedan länge. På Formexmässan förra veckan lanserades ett nytt bord med kombinationen koppar, kakel och återvunnet porslin. Vackert.

414fredag11Just den där bilden av norska storbloggaren Fry Fly lär bli det definitiva genombrottet för bubblaren solspeglar som puttrat ett tag nu. Det är en klassiker i sig som genom åren setts i många Stockholmshem framförallt i variant från K & Co. Det som känns lite nytt nu är att lyfta fram spegeln i ett mer grafiskt sammanhang med en annan inredningsstil än de som brukar ha dessa speglar –  som ovan. Många tycks även ha snappat upp spegeln på Formex förra veckan, så detta kommer vi säkerligen att se mycket av framöver.

Veckans lyssning för min del. Ella Eyre. Så bra.

Jag hoppas att Ni alla får en riktigt fin helg!

signature

9 comments

 1. Jag gillar ju krukorna och kaktusarna på översta bilden!
  Och du har så många vackra bilder, så det är ju utmärkt att återvinna då och då. Den perfekta blusen i modell och material tittar jag nog ständigt efter 🙂 Solspegel ser läckert ut på bilderna du visar, men den måste komma till sin rätt förstås, går inte att klämma in var som helst! Härlig musik. Ha en fin fredag nu!

 2. Tusen tack för härligt fredagssvep! Nu känner jag bannemej helg i mig. Får gå ut och köpa snygg vit skjorta också, med en gång.
  Tack för fina ord hos mig. du vet att det värmer så himla stora fredagskramar till dig. Du är grym!

 3. Mycket fint i svepet – som för mig blir ett tidigt måndagssvep. Bra med inspiration en bitande vintermorgon!

  Gillar särskilt solen. Eller solarna – som du säger – de syns överallt nu. Och jag som köpte min (en billig variant, med ganska stort spegelglas, som jag ropade in på IRL-auktion) för flera år sedan. Tyvärr har solspegeln aldrig hittat upp på någon vägg. Men den har funkat bra som värmeljusbricka ibland. 😉

  /helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *