Days & Weekends: 7 a Week # 10

1414rightnowNy vecka – ny lista. Håll till godo!

Just nu kan vi inte få nog av att titta in i Tant Johannas hem som är till salu hos Alvhem. Johanna driver numera Lovely Life tillsammans med Amelia Widell. Jag har följt Johanna länge och det känns skoj att se utvecklingen av hennes stilsäkra mix med en näsa för vad som känns nu tillsammans med klassiker. Sekelskiftesvåningen i Göteborg är något alldeles extra i grunden, men många skulle säkerligen vilja köpa den även med inredningen. Well done, Johanna – och man blir ju grymt nyfiken på vad som väntar nu.

1414andfabJag älskar sådana där plagg som ser lite intetsägande ut på galgen, men sedan händer det något när man får på sig det. Just den här skjortan tillhör den kategorin. Den har det där lilla extra – de stora fickorna med ränder som går på tvären, ett lite handritat mönster som därmed ger spänning till ett av de mest klassiska uttrycken. En vårfavorit helt klart. Och jo, solen fick mig faktiskt att köpa ett par vita jeans också:). Pressbild: InWear.

1414theweekendMitt i värsta vårruset i helgen befann jag mig istället på polaris tillsammans med Bea Uusman och Expeditionen. Jag började läsa den i lördagskväll och när söndagen blev till eftermiddag hade jag läst ut den. Jag älskar att bli uppslukad av en bok. Jag älskar att bara vara några sidor från nästa äventyr. Jag älskar när jag helt plötsligt sitter och försöker övertyga resten av familjen om hur himla spännande den där expeditionen 1897 faktiskt var. Jag älskar när jag börjar spinna sommarplaner om Gränna och Andrémuséet där. Det är en skenbart minimalistisk bok – läs den illustrerade med fantastisk form av Lotta Kühlhorn – men som väcker otroligt många tankar som sträcker sig långt utanför ämnet. Jag delar möjligen inte Uusmas läkarperspektiv och den uttömmande redovisningen av lårben och dödsorsaker, men det är liksom större än så. Livet, kärleken, besattheten, passionen – en bok att bära med sig länge. Pressbild: Anna-Lena Ahlström.

1414eyesonPå Instagram har det pågått en fotoutmaning under mars #fotoutmaningmars2014 under ledning av @hannawendelbo. I morgon tar jag över stafettpinnen. Titta gärna in (@livingbyw och #fotoutmaningapril2014) och om du har ett Instagramkonto skulle det vara himla roligt om du ville vara med! Jag har valt ut ett ord för varje dag som man skall publicera ett foto kring. Tanken kring mina ord är att de skall vara så pass öppna, så att de passar mångas olika perspektiv, bilder och intresse. The more the merrier!

1414themesongAprilhimlen. Den finaste.

1414homesweethome

Så fanns den i lager igen. På bilden är det den stora blomsterängen, men mitt senaste inköp till hemmet är den lilla av Eva Schildt för Klong. Jag var och spanade efter vitsippor i går, men jag får hålla mig till tåls ett litet tag till här i den östgötska skogen. Men sedan skall jag fylla min lilla vas med de vackraste vårblommorna.

1414embracetheseasonSå fann jag äntligen sparris från Italien i affären. Den svenska dröjer ännu ett tag, men nu inleds min sparrisfrossa. Som jag tycker om de där stjälkarna. Bild: Daniella Witte.

1414sunshineinmysoul

Solsken i min själ.

Helenas lista finner ni här.

Med detta önskar jag att ni får en fin start på veckan!

signature

9 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *