Utvalt: Skultunas höst

3314skultunanewsAnrika Skultuna är representerat i mitt hem sedan många år och är en gedigen favorit. Metallvurmen som vi sett de senaste åren har förstås erbjudit en nytändning för företaget. Sedan länge samarbetar man med formgivare för att uppdatera det klassiska utbudet, vilket jag alltid tycker är en framgångsrik väg att gå. I höst kommer flera nyheter, men även en ljusstake som legat loppisjägare varmt om hjärtat länge (jag kan tänka mig att det är blandade känslor för entusiasterna med denna relansering liksom med Nagelljustaken) – Liljan av Ivar Ålenius Björk för Ystad-Metall. Nu finns således hopp för oss som inte haft lyckan att springa på något vintageexemplar. Sannerligen en formklassiker att lysa upp hösten med.

3314skultunanews1Vackra nya vaser av Paolo Dell’Elce för Skultuna.

Pressbilder: Skultuna.

4 comments

  1. Men åh va roligt! Vet inte hur många gånger jag förlorat när jag budat på dessa på Tradera, stört omöjligt! Hoppas de kommer i silver också, jag som lutar mer åt det hållet 🙂

    KRAM

  2. Hej kära W! Och oj vad många nya inlägg här var nu då… Får ta mig en rejäl titt en annan dag, men jag måste bara få säga (även om det är på fel ställe) att klassiska tamburmajorer är så himla snygga! Måste kännas fint att mötas av en sådan stilig “militär” när man kommer hem.

    Det här med nylansering av Ystads Liljan var nytt för mig, hm, nja, jo, nä jag kan inte säga att jag har något emot det egentligen. Bara de gör någon liten skillnad i designen, och märker den ordentligt så att man direkt förstår att de är tillverkade på 2000-talet. Får nog ta och plocka fram mina två original-Liljor från sin undanskymda tillvaro bakom sovrumsgardinen snart. Köpte dem för en 10-15 år sedan. DÅ kostade de inte speciellt mycket alls.

    /helena

Leave a Reply

Your email address will not be published.