Fabriken: En ny chans

1714fabriken13xxxFabriken har tema En ny chans denna torsdag. Mitt bidrag blir ett lite annorlunda inlägg om inredning i praktiken, om ett skapa en liten boplats i den stora och att se sina saker i nya sammanhang. Jag ger er – Hörnan.

1714fabriken12xxDet började med omtapetseringen i höstas. De vita väggarna byttes mot frodiga Eldblommor. Sedan köpte vi ett skåp. Då uppstod lite av obalans i rummet, eftersom tyngden kom helt åt andra hörnet.

1714fabrikenx-tileDet är då som Hörnan tar fart. Jag fick Lamino i trettiårspresent. Den har vuxit i kapp mig med åren, då jag numera föredrar en mer upprätt sittställning. Fåtöljen har stått på ett antal ställen sedan vi flyttade ut till huset. Den har stått i utbyggnaden i vardagsrummet, i mitt arbetsrum, vid murspisen och efter det har jag använt den som fåtölj vid TV:n. Nu provar jag att flytta ut den till hörnan i matrummet. Jodå, det blir genast en annan rumslighet här och mer balans. Även om tapeten är ack så vacker i sig själv och det gjorde lite ont med det första spikhålet, så får väggarna mer liv om man sätter upp några tavlor. Jag tycker framförallt om hur ljuset speglar sig i glaset och att det på en gång händer något med rumsuppfattningen när man arbetar med reflektioner. Stina Wirséns Egg har vi haft på andra ställen innan, men nu hamnar den här. Det första tecknet på att jag börjar trivas någonstans är att jag börjar bygga högar, framförallt av tidskrifter och böcker. Där jag trivs så där på riktigt dricker jag även te. Jag boar in mig med fler kuddar och sjalar.

1714fabriken5x-tileNär det börjar bli riktigt trevligt att sitta någonstans uppstår behovet av ett litet bord. Här tar jag fram ett loppisfyndat fyrtiotalsbord – säkert nästan tjugo år sedan jag köpte det – med en vacker alrotsfanerad skiva på. Jag har alltid tyckt massor om just detta bord. Senast har jag haft det inne i arbetsrummet. Se där. Tekoppen kommer upp på bordet tillsammans med tidningarna. Sedan kan jag naturligtvis inte låta bli att börja bygga ministilleben – det gör jag alltid vid mina favoritplatser. Det kommer fram små saker, färska blommor och ljus. Sedan börjar jag sitta här även kvällstid, vilket skapar behovet av en lampa. Hör och häpna – jag vann faktiskt denna Bestlite-lampa en gång. Den har stått på sidobordet i vardagsrummet, men passar alldeles utmärkt här i Hörnan. Eftersom lampan kommer upp på bordet får jag inte längre rum med tidskrifter där, så då tillkommer en tidningskorg. Upp på önskelistan kommer en sådan här, men än så länge återvinner jag korg från förråden. Eftersom jag älskar färg i detta rum, bloppar jag till mig en gul Elefantkudde på Instagram. En ny chans på ett annat sätt.

1714fabriken11xxNär jag fryser om fötterna en kväll lägger jag dit ett fårskinn som även ramar in lite. Så där ser det ut just precis nu. Jag har en ny favoritplats i huset. Hjärta Hörnan.

Bidrag till Fabriken

11 comments

 1. Det här inlägget älskar jag, ja det gör jag faktiskt eftersom den täcker in så mycket när det gäller både inredning och att ge möbler och ting en andra chans.

  ÄLSKAR`T ….

  Kram Victoria

 2. Så himlans fin hörnan blev! De där hörnorna alltså, inte alltid helt enkla. För andra än dig då. Och tavlan, jag gillar den och länkar mig vidare. Kram!

 3. Så fint! Och så himla mysigt att ha plats, att kunna testa vart möblerna, fåtöljer och bord, får bäst plats just för stunden. Efter att ha bott på 30 kvadrat i två år börjar jag på riktigt längta efter att möblera om. Att kunna testa vad som passar i de olika hörnen. Men i liten studentlägenhet är var sak på sin plats. Tyvärr finns inte mycket rum över eller hörn, som ditt, att inreda och pyssla med.

 4. Vackert vackert. Både platsen i sig – med starka färger och blommor ändå uppåt väggarna. Men också vackert att få höra dina återanvändningstankar!

  /helena

 5. Pingback: Living by W

Leave a Reply

Your email address will not be published.