Så kom hösten

3914tygerSå kom hösten. Inte så där smygande med en föraning i luften. Nej, denna gång kom den med stormvindar och piskande regn. Vi har måndagen den tjugoandra september. Och jag fortsätter min odyssé genom tygprovernas förlovade land. Så klart – som den “gå all in”- människa som jag nu en gång för alla är. När nu ullen definitivt blev skrinlagd, var jag naturligtvis tvungen att återvända till butiken och gå genom samtliga tygkartor en gång för alla. Mitt fokus denna gång är naturmaterial. Jag är väl medveten om att syntet inte alltid är så dumt i materialkonstruktion, men för att ändå snäva in mig lite, så blir detta mitt fokus denna gång.

3914tyger1Nu tror jag mig att vi har landat ungefär här. Jag började med att kunna tänka mig en färgglad soffa – vi tittade bland annat på den här karamellen – men det grå stråket har hela tiden spelat som ett säkert kort. Nu när de blå sofforna har gjort stark frammarsch igen, känner jag att jag är klar med det efter att ha haft sådana i minst femton år. Att visa ett avfotograferat tygprov är lika med stora svårigheter gällande färgåtergivning, men det här tyget – i en blandning av bomull och lin – skulle jag säga är klassiskt elefantgrå. Alltid klurigt att välja från tygprov eller att titta på möbler i starkt upplysta affärer, men, men. Barnen är nöjda med att det är mjukt – de har fortfarande inte smält den där stickiga ullen – och jag tänker mig ett hav av kuddar till – såklart på den med. Modellen blir Howard även denna gång.

3914tyger2Dansande eleganta lite mindre liljor – gracila på sina stänglar och i en ljuvlig mättad färg – blev något av det som fick följa med hem från Bondens marknad i lördags. Ja ni, då kör vi höst nu då. Fin start på veckan!

Och något så här på slutet till er som tycker att det blivit lite väl mycket tygprov ett tag här nu :). Missa inte Det blodröda fältet som sänds på SVT nu. Alla de sända avsnitten finns kvar på Play en vecka till – sedan är det två lördagar kvar. En perfekt höstserie säger jag. Tyvärr verkar det som om det endast blir en säsong på BBC. Så synd, för här fanns definitivt potential till något.

4 comments

  1. Åh, synd om det bara blir en säsong av Det blodröda fältet. Gillar! Grått är klassiskt och inte något man tröttnar på i första taget. 🙂

  2. Kul att det går framåt m soffa! Har själv just valt två soffor o hade djup ångest för val av tyg. Tänk nu om dessa två blir helt fel… :S
    Vad blir det för soffa då?

  3. Klassisk elefantgrå kan ju aldrig bli fel:)

    Håller med dig, jag gillar ju hösten stort, men kunde den inte kommit lite mer smygandes än bara såhär slänga sig framför oss!

    Kramar åsa

Leave a Reply

Your email address will not be published.