Begynnelsen

Jo, det är en helt annan upplevelse att ägna merparten av lördagsturen till loppis, än att gå med en checklista på staden. Det oberäkneliga i sakletandet och att man inte har en aning om vad som väntar, är sannerligen något annat än att titta på det senaste, där man för det mesta kan få med sig något hem om man så vill. Jag kammade noll och intet i lördags, men lite ny kunskap fick jag med mig på vägen. Fint så. Och så de här små vårbuketterna. Som små praliner stod de där i blomsteraffären. Helt oemåtståndliga.415springflingEn frökatalog rikare blev jag med. Det här är dock inte ett inlägg om att jag längtar ihjäl mig efter våren. Nej, ge mig en stor portion av krispig vit vinter först med ordentligt knarr under skorna. Men visst rycks jag med lite. Och får den där instinkten som jag hade som liten när leksakskatalogerna kom till jul. De där önskekryssen. Ett antal år senare handlar de om dahlior. Och då har man väl blivit en tant. Så där på riktigt :).

Med hopp om en fin start på veckan!

8 comments

  1. Visst är det något alldeles särskilt med den där kombinationen av pasteller – ack så jag behövde det just nu!

 1. Vilken fantastik bukett! Underbar!

  Och visst är det härligt ändå… att gå på loppis och aldrig veta vad man får med sig hem. Att ibland kliva in och hitta så många guldkorn att man nästan dånar för att sedan nästa gång kliva hem lite trumpet och tänka att det bara är massa skräp på loppis. För sen nästa gång, springer man på gulkornen igen. 🙂

  1. Jamen – precis så :). Och man har ju en tendens att glömma alla de där gångerna när man kommer hem utan något, när det uppenbarar sig något sådant där som man storgillar. Så peppen är på igen – man vet ju aldrig vad som finns där ute :).

 2. Men det är ju det jag säger: Det finns inget roligare och mer spännande än second handjakten! Tycker det är så himla tråkigt att köpa nytt nuförtiden, utom när det handlar är något väldigt speciellt förstås, som något konstfärdigt eller så. Eller bananer då kanske. 😉

  /helena

  1. Ja, tänk att jag hade glömt bort den där sakletarglädjen! Jag känner lite lika nu – det nya lockar inte så himla mycket när loppisfebern härjar. Man siktar ju mot nästa stora fynd istället :). Du har ju vetat – jag hade glömt bort – men nu är jag med i matchen igen :).

Leave a Reply

Your email address will not be published.