Den tredje söndagen i maj

2015syrenVilken blåsig och kylig avslutning vi fick på Himmelfärdshelgen här hos oss. I dag har jag knappt stuckit ut näsan utanför dörren, utan mest njutit av mina kära blommor här inne. Med trädgården mer i blom accentueras min pastelliga period. Jag är aldrig så rosa som under denna tid på året. I år är det mer intensiva kulörer med i spelet också med tulpaner i olika nyanser.

2015syren1Den där ljuvliga syrendoften. Som man skulle behöva kapsla in den i en liten ask och ta fram vid behov. Det gäller att njuta av denna korta och intensiva period. Och de fyllda tulpanerna. Den perfekta “i-väntan-på-pionerna”-blomman. I höst skall jag plantera många sådana.

2015syren2Med hopp om en fin avslutning på helgen!

6 comments

 1. Ja, fy rackarns vilken kyla. En dag i trädgården blev det i alla fall. Så vackra de är, de fyllda tulpanerna. Kanske jag vågar mig på ett försök till våren nu när jag hittat ett rådjursavskräckande medel som verkar fungera (peppar, peppar). Dina solar är så fina!

  1. Ja, nu får väl maj ta och leverera aningen hopp i alla fall! Vi har också varit ute en del, men mest i vinande vindar. Håller tummarna för lite bättre trädgårdsväder framöver. Och heja tulpaner hos dig – vi får påminna varandra i höst om att peta ner många lökar :).

 2. Så vackra och njutbara bilder.
  Jag har två solspeglar, exakt som dina. Köpt dem på second hand och blev givetvis glad eftersom jag varit på jakt efter sådana.
  Dessvärre så har jag ingen historia på dem, var de kommer ifrån.
  Vet du något? Vore kul att veta.
  Hej!

  1. Tack snälla Inger! Visst är de fina solspeglarna. Jag blev himla glad när jag fann mina också. De producerades i stort antal i Italien vad jag vet och var himla populära här sjuttio-åttiotal skulle jag tro. Solarna har fallit i glömska – kanske behövde ögat vila lite – men visst förtjänar de att glänsa igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.