Fredagssvepet 14/16

1416fredag1Efter några veckor på påsklov är fredagssvepet tillbaka. Jag hoppas att ni hittar något som ni gillar av det som jag plockat ut denna vecka. Håll till godo. Artilleriet i Göteborg firar fem år som butik med en utställning som öppnar 13 maj. Konceptet känns naturligt, då det oftast är de scenografiska miljöerna i butiken som lockar mig tillsammans med en fingertoppskänsla för vad som är nu och som blir stilbildande. I denna bild dras mina ögon framförallt till sammetsfåtöljen. Genom Johanna Bradford och Trendenser.

1416fredag4En annan sittmöbel i sammet – den klassiska Liljevalchssoffan hos Svenskt Tenn. Jag måste definitivt se den nya utställningen Då och nu som kurerats av Anika Reuterswärd. Jag bläddrar fortfarande mycket i den bilaga till Sköna Hem som Reuterswärd gjorde 1996. Tidlöst och klassiskt precis som jag tycker om det.

1416fredag2Så avslutar jag detta svep i svepet med tema sammet. Jag väntar in en beställd fåtölj, där det säkerligen kommer att spenderas en hel del tid med TV-serier. Min senaste som jag slukade är The Jinx som jag lyckats missat tills nu. Otroligt uppslukande, fascinerande och läskig – se den om ni inte gjort det.

1416fredag3Åhléns är aktuella med kampanjen Inredning som gör skillnad. Tanken är att göra gott genom att handla utvalda produkter hos dem – för varje sak man köper skänks en liknande till Stadsmissionens arbete för kvinnor i utsatthet. Åhléns har ett samarbete med Stadsmissionen sedan 2000. Trenden att länka välgörenhet och shopping är här för att stanna. Jag tyckte mycket om Rädda Barnens butik, som tyvärr fick läggas ner av skatteskäl. Sedan kan man alltid hävda att man lika gärna kan skänka pengar direkt eller göra en ideell insats, istället för att koppla ett bidrag till att köpa något. Jag läste även denna bloggpost i veckan kring företags pr kontra det som skänks. Tänkvärt. Stylisten Lo Bjurulf har inrett ett skyddat boende med produkter från Åhléns i kombination med second hand med ambitionen att skapa en trivsam och läkande miljö./Åhléns pressbild.

1416fredag5Jag är nyfiken på Gina Tricots linneskjortor och skall ta mig en titt vid tillfälle.

1416fredag7Elin Unnes nya bok Herbariet ligger i helghögen efter att ett blädderexemplar landat i brevlådan – se ett smakprov här.

1416fredagI helgen är det månne dags att ta bort den gigantiska presenningen på innergården och verkligen börja utelivet. Planen är i alla fall att arbetet med att rensa i rabatterna och klippa ner vissna perenner skall ske.

1416fredag6Jodå, affisch är beställd och Göteborg kommer allt närmare. Ett annat musiktips är Freddie Wadlings nya, där han bland annat tolkar Hellströms ikoniska Känn ingen sorg.

1416fredag8Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *