Tisdagstema: Vardagsrum

34vardagsrum3.jpg

I dag är det premiär för Fabrikens tisdagstema. Det första temat är vardagsrum. Jag hamnade i tanken på alla husfunderingar som var mitt liv när vårt hus skulle komma till. Jag hamnade i vår ritning igen. Det var väldigt länge sedan jag tittade på den. Som man vred och vände på den. Och funderade hit och dit. Nu har vi bott i huset i snart två år. Det är inte klokt vad tiden går. Och däruppe är det. Svart på vitt. Vårt vardagsrum. 36,8 kvm. Husets hjärta jämte köket och matrummet. Så det här blir väl en hommage till varje dag rummet då.

34vardagsrum4-kopiera.jpg

Det är stort, vitt och ljust. En TV såklart. Jag levde ett tag i föreställningen om det TV-fria rummet när vi bodde i staden. Ett sådant där rum som man ser i inredningstidningarna. Där man umgås och inte möblerar efter en apparat. Det fungerade dåligt i vårt fall. Mannen och jag satt i ett litet rum och kollade på TV på kvällarna medan de fina sällskapsrummen ofta stod öde. Sedan möblerade vi om. Då hade vi ett stort flådigt sällskapsrum ut mot gatan där vi var 10 % av tiden. Den resterande tiden tillbringade vi i rummet mot innergården där TV:n stod. Vete sjutton var det är. En modern lägereld? När barnen sedan kom, blev det Bolibompaliv i en stor familjesoffa. Nu har vi två apparater. Den där uppe är mest barnens med TV-spel och Nickelodeon. Jag är mest nöjd över min vision om att inte möblera enbart efter TV:n härnere. I fokus från soffan är kaminen, men om man lägger sig raklång i densamma så siktar man rakt mot apparaten. Något för alla. Och en liten inredningsfjäder i hatten för mig som ändå lyckades att sätta en annan eld i fokus – i alla fall om man tittar åt rätt håll ;).

34vardagsrum-kopiera.jpg

Sedan är jag väldigt glad över att vi satte in väggar och dörrar. Jag tycker om att se det öppet hos andra, men här hemma är jag så glad över våra väggar och att man kan stänga till om sig. När vi byggde regerade de öppna planlösningarna och vår säljare varnade oss, i tidstypisk anda, för att det skulle kännas lite instängt. Men jag är glad för detta varje dag. Våra glasdörrar gör att man ändå behåller en öppen blick och att kontakten mellan rummen behålls. Och så är jag en sucker för rum i fil. Det blir inte riktigt samma känsla som i de tunga stadsdörrarna, men principen finns med.

34vardagsrum1-kopiera.jpg

Inte något nytt under solen för trogna bloggläsare. Våra kära gamla möbler från staden som fick ett nytt hem här ute. Och så mitt sidobord från IKEA där jag plockar och plockar. Min favoritplats i vardagsrummet är Howardfåtöljen i linne ovan. Där är det alltid ljust och där smakar alltid mitt te som bäst.

34vardagsrum2-kopiera.jpg

Och kaminen glömde jag nästan när det fortfarande är varmt. Jag gillar när det är isande kallt ute och den blir lägereld istället. Barnen brukar slänga sig på jeanskuddar framför en stund. Jag sitter helst uppkurad i en fåtölj och bara tittar på lågorna som har en klyschig terapeutisk verkan. Barnen tröttnar snabbare än mig och håller på med något annat istället. Och det gillar jag med vårt vardagsrum. Man kan vara riktad åt lite olika håll och ha sitt fokus på lite olika saker, men ändå vara tillsammans. Eller ibland alldeles skönt ensam.

Titta in på Fabriken för fler vardagsrum. Jag kommer nog att ta olika utgångspunkter i teman beroende på vad jag känner för. I dag blev det ett helt rum med tankar om planlösning. Nästa gång kanske det blir en reflektion kring ett älskat ting. Vi får lov att se hur det hela utvecklar sig.

22 comments

 1. Hej! Som jag har sagt förut så säger jag det nu igen, du skriver SÅ BRA!Tack för ett jätte bra inlägg:) jag är så glad att vi kör våra egna sättatt tolka teman, det är så det ska vara./Annaleena

 2. adiRUN, Manolo Blahnik’ ongoing running campaign continues to provide Dubai’s runners with a platform to get running advice, learn about specific running products that will improve performance, network with runners and running experts and most importantly, run. “It is our intention to reach out to runners of all kinds across Dubai,” explains Eduard Massier, Director of Marketing and Business Development, Christian Louboutin Emerging Markets. “While the turnout has definitely been pleasing, we encourage more to sign up and get the information they need to get out there and enjoy running.” Training runs remain at the core of the campaign. Runners and experts come together at Safa Park and Zabeel Park for a session where tips are exchanged, motivation is shared and expert advice is given. Deborah Dixon, adiRUN’s personal partner and founding member of Stride For Life is at the forefront of the weekly meets, offering her advice and motivation, as well as advanced personalised training programmes. As a regular face of adiRUN, Deborah also offers her support for the campaign at Christian Louboutin retail outlets and events. mi Manolo Blahnik, Manolo Blahnik’ patented sports innovation will also be featured at select events and Christian Louboutin retail outlets. During the three-step, 30 minute high-tech process, mi Christian Louboutin experts take customers through the ‘mi fit’, ‘mi performance’ and ‘mi design’ phases, resulting in a customised shoe to fit their needs. The winning formula has already seen leading global athletes get kitted out in personalised christian louboutin pumps and the service is now available for Dubai’s runners. Manolo Blahnik has also introduced Test Run 28, an innovative concept that allows customers to take a run in a new pair of adiStar, Supernova or Response running shoes over a 28 day trial period. If the christian louboutin boots don’t appeal to runners within the month, they have the option of returning the shoes to the original point of purchase for a full refund.

 3. Vilket vackert hem du har! Ett hem att trivas i.En öppen spis kan verkligen förtrolla en person. Lågorna dansar framför ögonen. //Carina

 4. vilket härligt inlägg, med sköna bilder!!Känns mysigt och ombonat, hemma.Och tänk va bra att man kan ta sina möbler med vart man än flyttar och dom platsa in. Gillar howarden i beige, en dröm!fin kväll.

 5. Det spelar ingen roll att jag som trogen läsare känner igen mig, ni har verkligen hittat en klassisk, hemtrevlig stil med twist… Kan lätt se mig med en kopp te framför kaminen en kulen höstdag. Satt och bläddrade tillbaka i dina inlägg om mat & kök i hopp om inspiration inför en ny matlagningssäsong…vilket jag fick, MEN jag skulle ändå önska några tips på enkel, god vardagsmat OCH något festligare (men ändå lättlagad) mat som man kan bjuda en annan barnfamilj på (alltså ca 8 personer). Allt gott!!Anna

 6. Åh, jag är så avudsjuk på era väggar och dörrar. Bor med öppenplanlösning och tre barn och det känns alltid stökigt.

 7. Hittade hit via Fabriken. Vad roligt att läsa dina synpunkter om vardagsrummet. Vi planerar hus och har planerat in ett mindre TV-rum som angränsar till vardagsrummet. Tanken slog mig att det kanske inte är så värst mysigt att sitta inpackad i ett litet rum medan man har ett “finrum” som används mera sällan. Nu fick jag ju det bekräftat av någon som testat. Tack 🙂

 8. Tycker om att läsa om dina tankar och reflektioner om ert hus och boende.Skulle inte heller vilja ha öppen planlösning om jag bodde med barn.Mina barnär nu stora och själv har jag nyss flyttat till en 3:a, som jag sakta inreder.Ha det gott. Lissen

 9. Jag kikar in här ofta och slås av hur trevligt det är att läsa din blogg. Texterna är personliga men inte privata och du skriver så fint, ofta om de små glädjeämnena i vardagen som det där med att sitta i en ljus vrå och njuta sin kopp te – Härligt! Vackert hem ni har för övrigt! :)/Maria

 10. Manolo Blahnik hopes that people will pay attention to his designed shoes not himself. Blahnik shoes aims to bring women beauty and elegance not the feeling of pain. He’s not a sadist, he did not think beauty comes at a price, as he thinks, comfort is an important aspect to consider in shoe design. He hoped that a woman dressed in her shoes will feel like not wearing shoes.

 11. Jag har sett det förr och jag känner igen möblerna från stan – and I love it hur mycket som helst. Jag förstår att ni trivs och känner er nöjda, men så är det också välplanerat och uttänkt i minsta steg och personligare än så här blir det inte när man samlat godbitarna under en lägre tid. Var dags vackra rum!Du är en fena på att uttrycka dig och det gillar jag minst lika mycket som dina rum. :)Tack för allt du delar med dig av och inspirerar!Kram!

 12. Vilket fint hem ni har! Som er planlösning ser ut. Exakt så se mitt drömhus ut. Är också en sucker för rum i fil utan öppen planlösning. Få se vad pengarna räcker till när vi flyttar tillbaka till Stockholm från New York… Vill inte bo allt för långt ifrån stan.Hälsningar Sara (En ny läsare)

 13. Du har så fint hemma, men varje gång jag ser en bild av vardagsrummet tänker jag: varför har hon ingen matta? Så nu undrar jag: Varför har du ingen matta? ;D

 14. Vilket urmysigt vardagsrum ja allt det jag skådat på bilderna, vilken härligt blogg du har njuter av varje rad jag läser tur att jag hittade hit denna soliga torsdag. Hej!/Mia

Leave a Reply

Your email address will not be published.