Fokus: Vardagsrum

3514vardagsrummetSom sagt – jag är en periodare när det gäller inredning och flyttar fokus från rum till rum beroende på humör och behov. Nu är det vårt vardagsrum på nedre våningen som får all min kärlek och engagemang. Det har, konstigt nog kan man tycka, varit ett rum lite på vänt så länge vi bott i huset. Förmodligen har det berott på att rummet fick anpassa sig efter möbler som redan fanns samt att det är ett stort rum som inte är alldeles lättmöblerat. Stora projekt är alltid tankekrävande och framförallt kostsamma att genomföra, vilket har lett till att detta har fått ta sin tid. I höstas fick jag feeling i kombination med att de stora möblerna helt enkelt gav upp efter lång och trogen tjänst. Då gjorde jag även moodboardet ovan, för att få till en känsla för rummet. Jag tänkte mig ett lugnt rum med en vuxen känsla och jag måste säga att nu börjar det kännas riktigt bra. Tidigare i år visade jag bilder från rummet här. I helgen kom ytterligare några viktiga pusselbitar på plats.

1115vardagsrumJag har alltid tyckt att det är så vackert med ett bord bakom soffan. Ett sådant där klassiskt biblioteksbord med smått och gott på som skapar inramning och skänker lite nivåer till soffan framför.

1115vardagsrum1Detta sidobord från IKEA:s äldre Stockholmsserie har varit ett av de få nya köp som vi gjort till rummet sedan vi flyttade in i huset. Det känns fint att det får ett fortsatt liv hemma hos oss – och inte minst att jag får behålla ytan att leka stilleben på.

1115vardagsrum2Där bordet stod innan, ståtar nu istället dessa klassiker. På Instagram är vi några som taggar #nöjdärdetnyasvarta och till den kategorin faller detta projekt in, tillsammans med en känsla av äntligen för detta rum som varit på vänt så länge. Vi får väl se hur länge jag lyckas hålla denna tämligen modesta färgskala – känns som en tidsfråga innan alla färger och mönster trillar in – eller så är det så att detta är platsen för de lite mer lugna uttrycken. Fortsättning lär följa på en blogg nära er ♥

Med hopp om en fin start på veckan!

14 comments

 1. Du gör alltid så inspirerande mood-boads! Hur gör du dem? Är det något speciellt program som du använder?

  Ha en fin måndag!

  1. Tack Maria! Jag använder Photoshop numera, men hade länge och väl det enklare programmet Photoshop Elements där man i princip kan göra likadana collage. Det finns även många gratistjänster online där man kan leka med kombinationer. Prova – det är riktigt roligt! Fin måndag till dig med!

   1. Åh, Photoshop har jag så då ska jag prova mig fram lite. Tack för svar!

    Sent omsider har jag knutit an till Decor Life’s tema gällande sittplats på min blogg. Du är så klart välkommen in till, vad jag hoppas blir, en favoritsittplats. Trevlig kväll!

 2. Såååå fint! Jag verkligen älskar hur du inreder. Det får ta tid men sen kommer det att stå där för evigt. Klassiskt. Elegant. Hemtrevligt. Åh, vad jag skulle vilja ha den känslan du har! Tack för att du delar med dig!
  Får man fråga vilken färg, vit eller fog?
  Varma hälsningar från mig

   1. Sorry! Tänkte på byrån. Såg att de hade fler färger. Kul att veta vad som passar till vita väggar.

    1. Aha – nu är jag med :). Vi har vita skåp – köpte likadant som vi redan har i matrummet. Där står det mot blommor och här mot vit vägg. En stor skillnad i uttryck som jag gillar, samtidigt som rummen binds samman. Nu planerar vi inte att möblera om, men jag tycker om tanken att de tre kan placeras ihop i ett sammanhang om det skulle bli så någon gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published.